Δημοσιογραφική ομερτά

Του Σ

Να συμπληρώσω την προηγούμενη ανάρτηση του συντρόφου προσθέτοντας κάποια πράγματα για την ομερτά που υπάρχει στην δημοσιογραφική συντεχνία, επικαλούμενος δημοσιεύματα από το παρελθόν.

Υπήρξαν δημοσιεύματα για «στρατό δημοσιογράφων» που μισθοδοτούταν από τον Κοσκωτά θέτοντας στην υπηρεσία του τις πένες και τα ραδιοτηλεοπτικά μικρόφωνα που διέθεταν για να μπορέσει αυτός να στήσει την «αυτοκρατορία» του πριν την παταγώδη κατάρρευση της.

Υπήρξαν αναφορές (από την ομογενειακή εφημερίδα που εκδίδετε στην Αμερική «Καλάμι») για έλληνες δημοσιογράφους υπάλληλους της CIA και της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα.

Εχει γραφτεί επανειλημμένος για δεκάδες δημοσιογράφους  που σιτίζονται σε μόνιμη βάση από τα «μυστικά κονδύλια» των υπουργείων (κύρια Εξωτερικών και Προ-Πο).

Τα ονόματα των δημοσιογράφων (και δυο εκδοτών) που χρηματιζόταν από τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς ήδη ψυθιρίζονται πλατιά.

Το ίδιο συμβαίνει και με όσους εκδότες και δημοσιογράφους παρακολούθησαν τα «ιδιαίτερα μαθήματα» -από τους επιτελείς του ΔΝΤ για να αποτελέσουν « την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ», όπως γράφει ο σύντροφος στην προηγούμενη ανάρτησή.

Υπάρχει όμως μια ομερτά που θα την ζήλευε και η Σικελιανή Μαφία στην δημοσιογραφική συντεχνία και τα ονόματα όσων «διαμορφωτών της κοινής γνώμης» συμμετέχουν σ’ όλες αυτές τις παρασκηνιακές καταστάσεις μένουν στο σκοτάδι. Στην παρούσα φάση, όμως που περνάει μια τόσο βαθιά κρίση όλο το αστικό πολιτικό σκηνικό και οι κολαούζοι του δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια ρωγμή και να «καούν» κάποια δημοσιογραφικά φερέφωνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *