Μπατσάδικη ασυδοσία-τρομοκρατικό μήνυμα στην κοινωνία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της tvxs οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν πρόβαλλαν καμιά αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους και έτσι γίνονται «κομμάτια και θρύψαλα» οι ισχυρισμοί των μπάτσων και του υπουργείου προστασίας του συστήματος ότι οι νεαροί κακοποιήθηκαν κατά την συμπλοκή –που δεν υπήρξε- πριν την σύλληψη τους.

Το ότι γίνονται ρόμπα ακόμα μια φορά οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν είναι άξιο καν αναφοράς. Σ αυτό που ίσως πρέπει να σταθούμε είναι ότι για μια ακόμα φορά θα έχουμε την ατιμωρησία μπάτσων βασανιστών και να συμφωνήσουμε με την δήλωση του Στάθη Παναγούλη: «Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμεθα στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού.
Σήμερα, η κυβέρνηση της Τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών! Ας δώσει, η κυβέρνηση του Τριωδίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί».

Εξακολουθούμε πάντως να επιμένουμε ότι οι φωτογραφίες με τα βασανισμένα πρόσωπα των νεαρών, δεν ήταν μια ατυχή στιγμή του φώτοσοπ στα χέρια των μπάτσων. Δόθηκαν σκόπιμα στην δημοσιότητα για να περάσει το μήνυμα ότι όποιος πέσει τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών κατηγορούμενος ότι αμφισβητεί ένοπλα -και όχι μόνο- την αστική δικτατορία, θα βασανιστεί φρικτά από τους μπάτσους που θα έχουν την απόλυτη κάλυψη –και ατιμωρησία φυσικά- από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία.

0 απαντήσεις στο “Μπατσάδικη ασυδοσία-τρομοκρατικό μήνυμα στην κοινωνία”

  1. Το μήνυμα δεν είναι σίγουρο ότι θα τους βγει. Η πρωτοσέλιδη φωτογραφία του 20χρονου στα ΝΕΑ πχ, είναι σίγουρος ο προϊστάμενος των βασανιστών, πως θα λειτουργήσει στη συνείδηση ακόμη και αυτών των αναγνωστών που έχουν μείνει πιστοί στη συγκεκριμένη εφημερίδα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *