Περί δημοσιογράφων

Πόσα και πόσους πληρώνουν οι εταιρείες (και άλλοι “φορείς”) τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους για “επικοινωνία” και crisis management;
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γιώργος Φλέσσας (ένας από τους spin doctor της Νέας Δημοκρατίας και του Δ.Ν.Τ εν Ελλάδι) ομολόγησε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι πλήρωνε δημοσιογράφους και ΜΜΕ για να ενισχύει το προφίλ της εταιρείας Siemens, με την οποία συνεργάζεται επί πολλά χρόνια. Το ίδιο έκανε προφανώς και για άλλες εταιρείες – πελάτισσές του, όπως άλλωστε και οι παρόμοιες εταιρείες ”δημοσίων σχέσεων”, crisis management κ.α.
Την τακτική εξαγοράς συνειδήσεων δημοσιογράφων και ΜΜΕ -μέσω ειδικευμένων γραφείων του είδους Civitas ή και απ’ ευθείας- την οποία ονομάζουν πολιτική

 “δημοσίων σχέσεων”, με payroll, “εταιρικά δώρα”, ταξίδια κ.λπ, ακολουθούν σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες, τράπεζες (βλ. Τράπεζα Πειραιώς και μουντιάλ), οργανισμοί, υπουργεία, “εθνικές υπηρεσίες”, αλλά και πολιτικοί, βλαχοδήμαρχοι, νομάρχες, μητροπολίτες, πρεσβείες κ.ο.κ.
Ετσι εξαχρειώνεται και εξαθλιώνεται ένας κλάδος. Γι αυτό μας λένε αλήτες, ρουφιάνους. Γιατί πολλοί από μας είναι αυθεντικοί ρουφιάνοι και τα “πιάνουν” συστηματικά ή, έστω, όποτε τους δοθεί η “ευκαιρία”.
Ενας παλιός
( που θυμάται ακόμα τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ)

Εχει την αξία του να προσθέσουμε και το σχετικό σχόλιο από τον σημερινό “Ριζοσπάστη”:

«Ενσωματωμένοι» στην άθλια προπαγάνδα

Στα ψιλά πέρασε χτες η είδηση ότι εταιρεία επικοινωνιολόγων στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το ΔΝΤ για να στηρίξει την προώθηση του αντιλαϊκού μνημονίου της κυβέρνησης με την ιμπεριαλιστική τρόικα. Τι είπε χτες ο επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας, καταθέτοντας στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο «Ζήμενς»; Οτι για λογαριασμό του ΔΝΤ, και με το αζημίωτο, αναλάμβανε να φέρει σε επαφή με την τρόικα διάφορους δημοσιογράφους, ώστε στη συνέχεια αυτοί να συνδράμουν επικοινωνιακά την προώθηση του μνημονίου και των αντιδραστικών μέτρων που περιέχονται σε αυτό.

Επί της ουσίας, ομολόγησε ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας έχει μεγάλη «ουρά». Οτι σ’ αυτόν είναι ενταγμένοι με τον πιο επίσημο τρόπο «δημοσιογράφοι» που κάνουν επαφές με το ΔΝΤ και γράφουν κατά παραγγελία υπέρ των μέτρων που προωθούνται σε βάρος του λαού. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, ο καθένας δικαιούται να πιστέψει ότι ένα μεγάλο μέρος όλων αυτών που με τη γραφίδα και το μικρόφωνό τους συμμετέχουν στην προπαγανδιστική επίθεση υπέρ των αντιλαϊκών μέτρων και κατά των εργατικών κινητοποιήσεων έχουν περάσει από το τραπέζι του ΔΝΤ.

Η ίδια η εταιρεία επικοινωνιολόγων ισχυρίζεται ότι ένα από τα καθήκοντά της ήταν να αποδελτιώνει και να στέλνει στο ΔΝΤ τα δημοσιεύματα του Τύπου που το αφορούσαν. Ανάλογη δουλειά «επικοινωνιακής στήριξης» με την αξιοποίηση δημοσιογράφων είχε στήσει η ίδια εταιρεία και για λογαριασμό της «Ζήμενς». Πρόκειται για την αποθέωση της αθλιότητας όλων εκείνων που επιτίθενται στο λαό και τον συκοφαντούν, όντας ενσωματωμένοι σε προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που μόνο στόχο έχουν να κάνουν το άσπρο μαύρο για λογαριασμό της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *