Νέα 48ωρη απεργία των ναυτεργατών – Επιστρατεύουν και τους ναυτεργάτες (Βίντεο)

Όπως αναμενόταν τα ναυτεργατικά σωματεία πήραν απόφαση για νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Γράφαμε και σε περασμένες αναρτήσεις μας ότι με το πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας εξυπηρετούνται απόλυτα τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ ταυτόχρονα ξεκληρίζεται ο κλάδος των ναυτεργατών. Είναι η χαριστική βολή σε ένα κλάδο που μέχρι πριν μερικά χρόνια αριθμούσε 100.000 εργαζομένους και τώρα έχουν μείνει μόνο 20.000.

Σήμερα το πρωί είχε πάρει σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια –εμείς τον είδαμε σε Mega και Σκάι- ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης εκτοξεύοντας την απειλή ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, αν συνέχιζαν την απεργία τους.

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται μετά την σημερινή απόφαση των ναυτεργατών να συνεχίζουν την απεργία τους η κυβέρνηση αποφάσισε την επιστράτευση τους (Η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί, βεβαίως, βεβαίως).

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Μ. Σπυράκη στο δελτίο ειδήσεων του Mega, η απόφαση για την επιστράτευση έχει ληφθεί και φέρει την υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη και μένει να δημοσιευτεί στο φύλλο της κυβέρνησης. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι άλλο από μια αυταρχική κυβέρνηση που κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» κάνει «προσφορά» στο εκπρόσωπο προπαγάνδας τις κυβέρνησης, Σ. Κεδίκογλου, τις δηλώσεις που έχουν κάνει οι προκάτοχοι του των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ όταν επιστράτευαν τους λιμενεργάτες, για να μην «κουράζετε» και γράφει νέες δηλώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *