Όλοι στο πλευρό των Ναυτεργατών

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Να ανατρέψουμε τη χούντα συγκυβέρνησης – Τρόικας

Τα φασιστοειδή της συγκυβέρνησης, οι σύγχρονοι δοσίλογοι της Τρόικας, προχώρησαν στην επιστράτευση των Ναυτεργατών, μόλις 10-15 μέρες μετά την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό. Αφού δεν μπόρεσαν να σπάσουν την απεργία, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα (παραπληροφόρηση, τόνους λάσπης κλπ,) κατέφυγαν στο φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης. Αυτή η ωμή καταστολή είναι το τελευταίο τους καταφύγιο, για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους και να καταστείλουν τα δίκαια αιτήματα, την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων .

Οι Ναυτεργάτες όπως προηγούμενα οι εργαζόμενοι στο Μετρό, με τον περήφανο αγώνα τους, ανοίγουν νέο δρόμο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της χώρας, για ν’ αντισταθούμε και ν’ ανατρέψουμε την τρικομματική χούντα της συγκυβέρνησης, τις βάρβαρες πολιτικές των απανωτών Μνημονίων, που σπρώχνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην ταπείνωση. Ο αγώνας των Ναυτεργατών, είναι στην πραγματικότητα αγώνας για την επιβίωσή τους. Είναι ένας αγώνας ενάντια στη μετατροπή του μισθού τους σε φιλοδώρημα ανέχειας και πείνας, στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην ανεργία και την απαξίωση, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κατοίκων των νησιών και ενάντια στην απληστία των εφοπλιστών και τωνν υπηρετών τους της τρικομματικής κυβέρνησης.

Τα χυδαία ψέματα της συγκυβέρνησης και των υπουργών της, των γιάπηδων τύπου Στουρνάρα-Μουσουρούλη, των αργυρώνητων δημοσιογράφων-γκαιμπελίσκων των ΜΜΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν. Οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους δεν απολογούνται στο σάπιο πολιτικό σύστημα των ατέλειωτων «λιστών» φοροδιαφυγής και κλεψιάς, στους σύγχρονους δοσίλογους που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της Τρόικας και των ιμπεριαλιστών, τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους των τραπεζιτών και των εφοπλιστών! Σ’ αυτούς που κυβερνούν με έκτακτες νομοθετικές πράξεις και διατάγματα, στηριγμένοι στην καταστολή και βία. Σ’ αυτούς που δίνουν στους ημετέρους μισθούς 215.000 Ευρώ, την ίδια στιγμή που κόβουν τους γλίσχρους μισθούς και συντάξεις, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία κλπ

Πρέπει να ορθώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των Ναυτεργατών, των αγροτών και όποιων αγωνίζονται, να κάνουμε των αγώνα τους, αγώνα μας. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζομένων και της αγροτιάς, η πολιτική και οι συκοφαντίες σας δεν θα περάσουν! Κάτω η νέα χούντα, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν! Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, στην διαδήλωση, στην κατάληψη κλπ, ενάντια στη βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που τις βγάζουν όλους αγώνες «παράνομες», στις επιστρατεύσεις κλπ.

Άμεση άρση της επιστράτευσης των Ναυτεργατών και των εργαζομένων του Μετρό, άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, κατάργηση των βάρβαρων μέτρων και όλων των μνημονίων. Να οργανωθούμε από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες επιτροπές, που θα συντονίζονται, ξεπερνώντας έμπρακτα τους επικίνδυνους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που «παρακολουθούν» περιμένοντας άλλη μια ήττα των εργατών. Όλοι μαζί, να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, για να διώξουμε τη συγκυβέρνηση, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.
ΟΚΔΕ Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
www.okde.gr – ergatikipali@okde.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *