Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν

Απ’ την εφημερίδα “Κόντρα”

Εχει δίκιο ο Ακης όταν καταγγέλλει ότι δέχεται «συντονισμένη επίθεση από κέντρα που αποσκοπούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος» και τα οποία επιδιώκουν «την πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση».
Στα τελευταία τα φουσκώνει λίγο, τουλάχιστον όσον αφορά την πολιτική του εξόντωση (αυτή έχει επέλθει προ καιρού) και τη φυσική του εξόντωση (χοντρόπετσος είναι, όπως κάθε μεγαλοαστός πολιτικός, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα).
Εχει δίκιο, γιατί όλ’ αυτά για τα οποία κατηγορείται θεωρούνταν μέχρι τώρα φυσιολογικά. Αν έχεις περάσει από τα ψηλά κλιμάκια της εξουσίας και δεν έχεις γίνει ζάμπλουτος, σημαίνει ότι είσαι αποτυχημένος.

Απλά, του Ακη του έκατσε η στραβή και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει τόσα καλύτερα θα περάσει. Η φράση του μακαρίτη Ευ. Γιαννόπουλου «δε θα μας ρίξουν για ένα κωλόσπιτο» (για τη σομόν βίλα της Εκάλης που έχτισε ο Α. Παπανδρέου με… δανεικά) δεν μπορεί να ισχύσει σήμερα για τη βίλα ή τις βίλες του Ακη.
Σήμερα ο λαός βράζει και το πολιτικό σύστημα πρέπει να πετάξει στην πυρά καναδυό ήδη καμένους, μπας και καταφέρει να περάσει την ψευδαίσδηση της «αυτοκάθαρσης».
Κάποιους δίνει ο Σαμαράς, κάποιους πρέπει να δώσει και ο Παπανδρέου. Αν λοιπόν ο Ακης ψάχνει «κέντρα», ας μην κουράζεται. Ας απευθυνδεί κατευθείαν στο μέγαρο Μαξίμου. Ηταν τόσο πανομοιότυπα τα δημοσιεύματα για τις περιουσιακές του περιπέτειες που «έδειχναν» ένα και μοναδικό κέντρο.

Ομως ο Ακης δεν είναι Μσντέλης, για να δηλώσει «ναι τα πήρα» και να πάει στη γωνιά του ήσυχα. Τον ενδιαφέρει και η υστεροφημία του. Ηταν πρωτοκλασάτος, παραλίγο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός. Αυτό είναι που τον «τρώει» και δεν το βάζει κάτω, δεν εννοεί να χωνέψει πως οι πρώην κολλητοί του Ανωμερίτης και Αρσένη συμφώνησαν να τον παραπέμψουν στο Πειθαρχικό και να του αναστείλουν την κομματική ιδιότητα. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται , να κλοτσήσει σαν γέρικο μουλάρι και να απολαύσουμε απείρου κάλλους επεισόδια στο αμέσως προσεχές διάστημα.

ΥΓ1: Πέραν των άλλων («- Τι ώρα είναι Ακη; -Ο,τι ώρα πεις εσύ, πρόεδρε»), το κοινό του Ακη και του Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται πως είναι η αδυναμία στο «ωραίο φύλο». Και ο ένας και ο άλλος ξεφτιλίστηκαν «για ένα κωλόσπιτο», που οι παλαιοπασόκοι στα καφενεία το αποδίδουν στις νεότερες συζύγους τους. Ακρως-βολικές ερμηνείες, για να κρυφτεί η διαπλοκή των κορυφαίων (και όχι μόνο) της αστικής πολιτικής με τους μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετούν, πάντοτε με το αζημίωτο.

ΥΓ2: Εχουμε γράψει και άλλες φορές ότι η διαπλοκή, η διαφθορά, οι μίζες δεν είναι ιδιαίτερο ελληνικό φαινόμενο, αλλά φαινόμενο που αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο.
 Η αστική πολιτική οργανώνει τις συμμαχίες της τάξης των καπιταλιστών με τα εκμεταλλευόμενα στρώματα. Ο ρόλος της είναι σημαντικότατος στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα. και γι’ αυτό το ρόλο πρέπει να αμειφθεί. ν’ομιμα και κάτω απ’ το τραπέζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *