Στο ίδιο έργο θεατές-“Λάδι” και πάλι οι μπάτσοι-βασανιστές (2 Βίντεο)

Για μας ήταν απολύτως αναμενόμενο ότι κι αυτή την φορά θα είχαμε μια βάναυση κακοποίηση της αλήθειας από τους μπάτσους σχετικά με τον κτηνώδη βασανισμό που έκαναν στα παιδιά που συνέλαβαν στην Κοζάνη. Το γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε: « Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση οι μπάτσοι κάνουν ΕΔΕ»

Κι αυτό όχι γιατί διαθέτουμε μαντικό χάρισμα αλλά γιατί είχαμε παρακολουθήσει τα περασμένα αποτελέσματα της λεγόμενης υπηρεσίας «Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ», ο επικεφαλής της οποίας, Π. Στάθης παρουσιάστηκε σήμερα για να μας πει ότι η βάναυση κακοποίηση των παιδιών προέκυψε από την «συμπλοκή σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς».

Αξίζει να θυμηθούμε πώς σχολιάζαμε τότε τις δηλώσεις Δένδια ότι θα πέσει «άπλετο φως» στην υπόθεση:

«Εδώ να σημειώσουμε κάτι. Ο υπουργός προστασίας του συστήματος μας είπε ότι “διεξάγεται έρευνα απ’ το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αν οι συλληφθέντες υπέστησαν κακοποίηση μετά την σύλληψη τους”, συμπληρώνοντας ότι : “εάν αποδειχτεί βασανισμός, θα είμαστε αμείλικτοι” και άλλες τέτοιες παπαριές.

Τώρα πιάσαμε τα λεφτά μας!!! Ξέρουμε που καταλήγουν τέτοιες ΕΔΕ. Άλλωστε το λένε και τα δικά τους στοιχεία. Η περίπτωση του σώματος “Εσωτερικών υποθέσεων” (ένα τμήμα που συγκροτήθηκε υποτίθεται από “αδιάφθορους” μπάτσους για να ελέγξει τάχα τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους) είναι χαρακτηριστική. Στα χρόνια της λειτουργίας του έλαβε 5.184 καταγγελίες με υποθέσεις για μπάτσους που εκβίαζαν, βιαιοπράγησαν, ήταν αναμειγμένη σε ιστορίες διακίνησης ναρκωτικών κ.λ.π. Το αποτέλεσμα ήταν μόνο στους 76 να αποδώσουν ευθύνες. Και αυτοί τιμωρήθηκαν με ποινές χάδι (ελάχιστες χρηματικές ποινές, κάποιες μέρες αργίας). Απλώς και μόνο δηλαδή υπήρξαν περιπτώσεις για να δικαιολογούν την ύπαρξη τους σ’ αυτό το σώμα οι μπάτσοι που αμείβονται περισσότερο απ’ τα άλλα μπατσογούρουνα.

Αν θέλουν δηλαδή να κουκουλώσουν μια υπόθεση κάνουν ΕΔΕ».

.

Εχει επίσης την σημασία του να υπογραμμίσουμε και μια άλλη μας περασμένη εκτίμηση:

«Εξακολουθούμε επίσης να επιμένουμε ότι οι φωτογραφίες με τα βασανισμένα πρόσωπα των νεαρών, δεν ήταν μια ατυχής στιγμή του  photoshop στα χέρια των μπάτσων. Δόθηκαν σκόπιμα στην δημοσιότητα για να περάσει το μήνυμα ότι όποιος πέσει τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών κατηγορούμενος ότι αμφισβητεί ένοπλα -και όχι μόνο- την αστική δικτατορία, θα βασανιστεί φρικτά από τους μπάτσους που θα έχουν την απόλυτη κάλυψη –και ατιμωρησία φυσικά- από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία».

Ολοκληρώνουμε θυμίζοντας την κοινή δήλωση των συλληφθέντων Νίκου Ρωμανού, Ανδρέα-Δημήτρης Μπουρζούκου και Γιάννη Μιχαηλίδη: «Σχετικά με το βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη».

_____________
Το παρακάτω μας το έστειλε το μπλοκ Αξιοπρέπεια & Αντοχή

Ποίη-ΜΑΤ

Πάντα θα αναρωτιέμαι
έτσι όπως μας χτυπάς,
μπάτσος ρε φίλε γίνεσαι,
γεννιέσαι ή καταντάς;

Κι αν άνθρωπο σε λένε
«παιδί της εργατιάς»,
πώς γίνεσαι και σκύλος
κι  αφεντικά φυλάς;

Είναι  ιδέα ή χρήμα
αυτό που προσκυνάς,
να ζεις για να πεθάνεις
καυλόμπατσος ΜΑΤάς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *