Η αιώνια … ζαρντινιέρα

Οι “Αδιάφθοροι” της Αστυνομίας κάλυψαν τους συναδέλφους τους μέσω ΕΔΕ

Κάλυψη στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη και κυρίως εκείνων που ευθύνονταν για την κράτηση των τεσσάρων συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό επιχειρήθηκε να δοθεί χθες από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και ενώ η προανάκριση για την κακοποίηση βρίσκεται εν εξελίξει.

Η συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη που, όπως εκτιμάται, δόθηκε μετά από άνωθεν πιέσεις, αφού αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι θα γινόταν από τον εκπρόσωπο Τύπου και τον προϊστάμενο των «Αδιάφθορων», ενώ τελικά διεξήχθη με τη «σιωπηλή» παρουσία του επιτελάρχη και του αρχηγού του Σώματος.

Κατά τη διάρκειά της, μάλιστα, διεφάνη η δυσχερής θέση του προϊσταμένου των «Αδιάφθορων», που δυσκολευόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, ενώ -τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση- δεν είχε μια… ζαρντινιέρα για να της ρίξει τις ευθύνες.

Ετσι, ακολουθώντας τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής, ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες δεν κακοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους και ότι όποια τραύματα έφεραν επήλθαν τη στιγμή της σύλληψής τους όπου σημειώθηκε «συμπλοκή σώμα με σώμα, αντίσταση των δραστών, πτώση στο έδαφος και κύλισμα». Στο συμπέρασμα αυτό έφτασε η διοικητική έρευνα κατά την οποία ελήφθησαν καταθέσεις από μάρτυρες της σύλληψης και αστυνομικούς που δεν συμμετείχαν σε αυτή, με συνέπεια να προκύπτει, όπως ανακοινώθηκε, ότι οι δράστες είχαν «μώλωπες, τραύματα και ίχνη αίματος στα πρόσωπά τους κατά τον χρόνο της αρχικής μεταφοράς» τους.

Δόθηκαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα οι χρόνοι που συνέβησαν τα γεγονότα και, κάνοντας ένα λογικό άλμα, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να κτυπήθηκαν κατά τη μεταφορά τους και στο χρονικό κενό από την είσοδό τους στο τμήμα Βέροιας ώσπου να φωτογραφηθούν με κινητό τηλέφωνο. Οι φωτογραφίες, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, ελήφθησαν για να σταλούν στην Αντιτρομοκρατική, μετά τις δηλώσεις των συλληφθέντων ότι είναι αναρχικοί. Μια, δε, από τις φωτογραφίες είναι ίδια με εκείνη που δόθηκε στη δημοσιότητα αφού προηγουμένως με επεξεργασία (Photoshop) αφαιρέθηκε το ντεκόρ.

Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις, δεν απαντήθηκε το εάν κακοποιήθηκαν και μετά τη λήψη των φωτογραφιών. Οι απαντήσεις επικεντρώθηκαν στο ότι ο Ρωμανός μεταφέρθηκε στις 16.10 στο Νοσοκομείο Βέροιας και δεν διαπιστώθηκε να έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Πιεζόμενοι οι αξιωματικοί επικαλέστηκαν ότι διεξάγεται για την ίδια υπόθεση προανάκριση και δεν επιτρέπεται να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

«Ρωμαλέοι και σωματώδεις»

Εντούτοις «διέδιδαν» ότι σι συλληφθέντες αρνήθηκαν να εξεταστούν από ιατροδικαστή και ότι αυτό θα γίνει πιθανότατα σήμερα καθώς δόθηκε σχετική εντολή, ενώ ως απάντηση για τα τραύματα που έφεραν οι συλληφθέντες είπαν ότι οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν ήταν «ρωμαλέοι και σωματώδεις». «Αποκάλυψαν» μάλιστα ότι ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο πόδι!

Πηγή: Μάνος Τσαλδάρης – Εφημερίδα Συντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *