Ανάλγητη κυβερνητική πολιτική (Βίντεο)

Οι εργαζόμενοι στα Ψυχιατρικά νοσοκομεία θέλησαν να συναντηθούν με την υφυπουργό Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη με σκοπό να διαμαρτυρηθούν γιατί η μνημονική πολιτική της κυβέρνησης που κατεδαφίζει το όποιο κοινωνικό κράτος έχει απομείνει, προβλέπει ακόμα και κλείσιμο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση, όπως το συνηθίζει τον τελευταίο καιρό έστειλε τα ΜΑΤ, να συζητήσουν με τους απεργούς  -οι εργαζόμενοι στο Δαφνί και το Δρομοκαΐτειο πραγματοποιούν, στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας – σαν πιο αρμόδια να κάνουν τον σχετικό διάλογο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των εργαζόμενων.

Στον Καιάδα ρίχνει δηλαδή η κυβέρνηση άλλη μια ευάλωτη μερίδα του λαού μας, αυτή που αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα τα οποία φυσικά δεν προήλθαν σαν φυσικό φαινόμενο, αλλά τα περισσότερα απ’ αυτά είναι συνέπεια της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής της.

Αντί για δικό μας σχολιασμό παραθέτουμε απόσπασμα από ένα κείμενο της ψυχιάτρου Κατερίνας Μάτσα:
Το κοινωνικό τοπίο σήμερα στη χώρα μας διαμορφώνεται στη σκιά της χωρίς προηγούμενο χρηματοπιστωτικής κρίσης και της χρεοκοπίας, με τις κοινωνικές ανισότητες να εντείνονται τρομερά και τις στρατιές των ανέργων, των αστέγων, των φτωχών να πυκνώνουν διαρκώς, καταδικάζοντας τον λαό στη δυστυχία και την αρρώστια.

Η οικονομική και κοινωνική κρίση και η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται έχει αποδεδειγμένα τραγικές επιπτώσεις σε όλους τους δείκτες υγείας και ψυχικής υγείας του πληθυσμού. Από σχετικές έρευνες αποδεικνύεται ότι η αύξηση κατά 1% της ανεργίας προκαλεί αύξηση κατά 3% των ψυχικών διαταραχών, κατά 5% των αυτοκτονιών, κατά 30% των προβλημάτων που συνδέονται με το αλκοόλ και κατά 30% της εγκληματικότητας.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9178.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *