Με εργατική αυτοδιαχείριση επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ

«Ήρθε η ώρα της Βιο.Με. Πάμε για δουλειά! Ανοίγουμε το δρόμο για εργατική αυτοδιαχείριση παντού! Ανοίγουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά!» γράφει στην πρώτη σελίδα το blog του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Από αύριο ξεκινά το πρώτο εργοστάσιο που θα λειτουργεί με αυτοδιαχείρηση στην Ελλάδα. Είναι μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία εργατών και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να δικαιωθεί και να υλοποιηθούν όλα τα σχέδια των εργατών που πήραν την πρωτοβουλία.

Από την διαδικτυακή παρουσία αυτής της συλλογικότητας αντιγράφουμε: «Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής αγωνιζόμαστε για να περάσει το εργοστάσιο από τα χέρια του κεφαλαίου στα χέρια των εργαζομένων! Απλήρωτοι από το Μάιο του 2011 και σε επίσχεση εργασίας με μεγάλα προβλήματα επιβίωσης αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε μια πολύ δυναμική επιχείρηση παραγωγής δομικών υλικών ζωντανή και τους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και με ανορθωμένο το ανάστημα απέναντι στη λαίλαπα του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου! Αγωνιζόμαστε να κάνουμε πράξη ότι εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε χωρίς τα αφεντικά! Αγωνιζόμαστε να αποδείξουμε πως αν δε μπορούν αυτοί εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς και θα το καταφέρουμε!»

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3338.html

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *