Ο κλέψας του κλέψαντος


Απολαυστικός ο Λαζόπουλος στις τηλεοπτικές του παρουσίες. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει ταλέντο, «πουλάει» γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να εκφράζετε με τρόπο που δεν συναντάει κανείς στα αστικά ΜΜΕ.

Και μέχρι τώρα τον έχουμε ακούσει να χαρακτηρίζει «λαδιάρηδες» αρκετούς απ’ τους εθνοπατέρες, να έχει πάρει σωστή θέση στα γεγονότα του Δεκέμβρη, να ρίχνει τις μπηχτές του σε μπάτσους και μηχανισμούς καταστολής.

Από την άλλη όμως επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο.
Δεν ξεφεύγει δηλαδή ούτε ελάχιστα από τις πολιτικές αναλύσεις που κάνουν όλοι οι αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λάκη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία για όσα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός, αλλά μόνο κάποιες μαριονέτες που συχνάζουν στο κυνοβούλιο.
Τις αλλάζουμε με «νέους ανθρώπους στην πολιτική» και εξαλείφονται όλα τα προβλήματά μας.
Διαλέξτε καλούς εθνονταβατζήδες δηλαδή, καθώς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια.

Δεν θα συναντήσει δηλαδή κανείς τον Λαζόπουλο να αναφέρει ούτε μια φορά τις λέξεις: καπιταλισμός, εργατικό κίνημα, λαϊκοί αγώνες ….

Πολύ δύσκολα το σύστημα θα έβρισκε καλύτερο αμορτισέρ για να εκτονώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια –έστω σε κάποιο βαθμό- απ’ τον “εθνικό μας διασκεδαστή”, γ’ αυτό έχει και την «ασυδοσία» να λέει κάποια σωστά πράγματα.

0 απαντήσεις στο “Ο κλέψας του κλέψαντος”

  1. εγώ είχα αμφιβολίες για το Λαζόπουλο…

    έλεγα ότι πολύ σωστά τα λέει και απορούσα πώς δεν τον έκοψαν ακόμη…

    αλλά όταν πέρισυ προεκλογικά τον άκουσα να παρακινεί επανηλλημένα τους νέους και τις νέες να απέχουν από τις εκλογές έχασα κάθε αμφιβολία ότι κι αυτός το ίδιο παιχνίδι παίζει…

  2. Ο Λαζόπουλος έχει περάσει εδώ και καιρό στη φάση της παρακμής.Τον στίβουν αλλά δυστυχώς (για αυτούς)σύντομα θα τον χρειαστούν περισσότερο απο ποτέ.
    Η μοίρα του θα είναι ίδια με όλα τα αμορτισέρ της εποχής (θα έχουν σπάσει πρίν την πρώτη σοβαρή λακούβα).
    Δεν παύει ωστόσω να μου είναι συμπαθής και απ'τους λίγους καλλιτέχνες ,εν ζωη,που με συγκινούν κυρίως λόγω του αυθορμητισμού τους.
    Χωρίς να διαφωνώ ιδιαίτερα με αυτά που λές, πιστεύω οτι η λίστα είναι μεγάλη και ο Λαζόπουλος (αν είναι μέσα)είναι στο τέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *