Η Μαύρη Διεθνής του Μιχαλολιάκου

Ο Σεμπάστιαν Σμάους και ο Ματίας Φίσερ με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χ.Α. προτιμά να εμφανιστεί ως αφελής που την κορόιδεψαν δυο σεσημασμένοι Γερμανοί ομοϊδεάτες της, από το να παραδεχτεί ότι επιχειρεί να γίνει το κέντρο πανευρωπαϊκής συσπείρωσης των νεοναζί

Του Δημήτρη Ψαρρά

Ως «δημοσιογράφους» προσπαθεί να παρουσιάσει η Χρυσή Αυγή τους δύο γνωστούς Βαυαρούς νεοναζί που φωτογραφήθηκαν με τον Αρχηγό Μιχαλολιάκο μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη δήλωση την οποία υπογράφει ο Ηλίας Κασιδιάρης –που κι αυτός φωτογραφήθηκε μαζί τους- αναφέρεται ότι «την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου επικοινώνησαν μαζί μας δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι και ζήτησαν συνέντευξη από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Αφού έγινε η συνέντευξη, που εξελίχθηκε σε συζήτηση, και βγάλαμε τις επίμαχες φωτογραφίες, ο ένας εκ των δύο Γερμανών με ενημέρωσε ότι είναι και εκλεγμένος σε κάποιο τοπικό κοινοβούλιο της χώρας του».

Προτιμά, λοιπόν, η ναζιστική οργάνωση να εμφανιστεί ως αφελής που την κορόιδεψαν δυο σεσημασμένοι Γερμανοί ομοϊδεάτες της από το να παραδεχτεί την αλήθεια: ότι δηλαδή το κόμμα του Αρχηγού Μιχαλολιάκου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την εκλογική του επιτυχία, για να αποτελέσει το κέντρο πανευρωπαϊκής συσπείρωσης των νεοναζί και να υλοποιήσει τον παλιό στόχο μιας ευρωπαϊκής Μαύρης Διεθνούς.

Στενές σχέσεις

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με νεοναζί απ’ όλη την Ευρώπη τεκμηριώνεται με εκατοντάδες αναφορές των δικών της εντύπων και δεκάδες φωτογραφίες. Ειδικά με τη Γερμανία και το NPD οι σχέσεις είναι εδώ και χρόνια πολύ στενές. Με κάθε ευκαιρία από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας επισκέπτονταν συνεργάτες του Μιχαλολιάκου τη Γερμανία για επαφές με το NPD, ενώ και ο πρώην αρχηγός του γερμανικού κόμματος Ούντο Βογκτ έχει επισκεφτεί την Ελλάδα και τη Χρυσή Αυγή.

Αναφέρουμε ενδεικτικά: στελέχη της Χρυσής Αυγής μετέχουν τον Μάιο του 2005 στον εορτασμό της ήττας του Χίτλερ που διοργάνωσε το NPD. Εναν μήνα αργότερα θα μετάσχουν και στην «Εορτή των Λαών» στην Ιένα, ενώ στις 10.9.2005 θα είναι παρόντες στη συγκέντρωση του NPD στην πόλη Ρίζα της Σαξονίας. Εναν χρόνο αργότερα, το 2006, η Χρυσή Αυγή θα μετάσχει στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του NPD στο Ροστόκ.

Οι επίσημες σχέσεις των αδελφών κομμάτων διαταράχτηκαν μόνο τον Οκτώβριο του 2010, όταν το NPD διοργάνωσε συγκέντρωση έξω από το ελληνικό προξενείο στο Ντίσελντορφ, με σύνθημα «Γερμανικά χρήματα για γερμανικές επιχειρήσεις, καμιά οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα». Η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να διακόψει τις ανοιχτές επαφές. Ομως η υπόγεια διασύνδεση ουδέποτε σταμάτησε.

Γνώριζε, δηλαδή, πολύ καλά ποιους καλούσε τώρα στη βουλή ο Αρχηγός Μιχαλολιάκος. Αλλωστε, η αντιπροσωπεία των Γερμανών νεοναζί που βρίσκονταν στην Ελλάδα για να μετάσχουν στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ιμια αποτελούνταν από 30 μέλη. Οσο για την πραγματική ιδιότητα των Βαυαρών «δημοσιογράφων», και αυτή είναι πασίγνωστη. Ο Σεμπάστιαν Σμάους (Sebastian Schmaus, με το υπογένειο) είναι στέλεχος του NPD, δημοτικός σύμβουλος στη Νυρεμβέργη και μέλος της BIA (Πρωτοβουλία κατά των Ξένων). Ο Ματίας Φίσερ (Matthias Fischer) είναι ο ηγέτης του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας, και έχει σε βάρος του πολύμηνες φυλακίσεις για την παράνομη δράση του. Και οι δύο αποτελούν στελέχη της ομάδας «Freies Netz Süd», μιας νεοναζιστικής ομοσπονδίας στη νότια Γερμανία, για την οποία εκκρεμεί αίτημα απαγόρευσης στα τοπικά Κοινοβούλια.

Επίσημη πρόσκληση

Ο ιστότοπος του δικτύου (http://www.freies-netz-sued.net) περιγράφει την ιδιαίτερη σχέση της Χρυσής Αυγής με τα γερμανικά αυτά ημιπαράνομα μορφώματα. Επιβεβαιώνει ότι η επίσκεψη στην Ελλάδα των εκπροσώπων του έγινε έπειτα από επίσημη πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και ισχυρίζεται ότι με πυρήνα την ελληνική ναζιστική οργάνωση θα δημιουργηθεί μια πανευρωπαϊκή αναγέννηση των ιδεών του ναζισμού. Φυσικά αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή με το επίθετο «εθνικοσοσιαλιστική» οργάνωση.

Αποκαλύπτεται επίσης ότι είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ του γερμανικού Δικτύου και εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Νοέμβριο στη Νυρεμβέργη, στην οποία μετείχε μάλιστα και ο διαβόητος αρνητής του Ολοκαυτώματος Ερνστ Τσίντελ (Ernst Zündel). Ολη η παρέα ξεναγήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης που ονομαζόταν «Αντολφ Χίτλερ» και στο κτίριο όπου συντάχθηκαν οι φυλετικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης». Τότε επιδόθηκε και η πρόσκληση για το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Υπάρχουν όμως και σοβαρότερα. Από τον Ιανουάριο του 2012 έχει συγκροτηθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας ειδική επιτροπή για να ερευνηθεί η δράση της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης NSU, η οποία βαρύνεται με εννιά δολοφονίες (ανάμεσά τους και ενός Ελληνα μετανάστη) και να αξιολογηθούν οι σχέσεις της με το κοινοβουλευτικό νεοναζιστικό NPD. Οι βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή κλήθηκαν πριν από λίγο καιρό να ενημερωθούν για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Τους επιτράπηκε να διαβάσουν τα ντοκουμέντα, αλλά χωρίς να λάβουν αντίγραφα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.», μέσα στη δικογραφία περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τις επαφές ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με πολύ γνωστούς Γερμανούς νεοναζί.

Στη δικογραφία καταγράφεται επίσκεψη του Νικολάου Μιχαλολιάκου στο σπίτι ενός από τους γνωστότερους Γερμανούς νεοναζί, του Τόρστεν Χάιζε (Thorsten Heise). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 19.11.2009, στο χωριό Φρετερόντε (Fretterode), και, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, τον Μιχαλολιάκο συνόδευε κάποιος που εμφανιζόταν ως «καθηγητής».

Οσο για τον άνθρωπο που τους υποδέχτηκε, ο Χάιζε είναι ηγετικό στέλεχος του NPD, ενώ παλιότερα ήταν στέλεχος άλλου νεοναζιστικού μορφώματος, του FAP, το οποίο απαγορεύτηκε το 1995. Ο Χάιζε βαρύνεται με πολλές καταδίκες για επιθέσεις, βαρείς τραυματισμούς και παραβίαση της αντιναζιστικής νομοθεσίας της χώρας. Μεταξύ άλλων έχει καταδικαστεί και για την απόπειρα να δολοφονήσει έναν πρόσφυγα, πατώντας τον με το αυτοκίνητό του. Η τελευταία φορά που απασχόλησε τη δημοσιότητα ήταν όταν επιχείρησε να αναγείρει στο κτήμα του στο Φρετερόντε ένα μνημείο για τη Μεραρχία των SS «Αντολφ Χίτλερ» και για τη Χιτλερική Νεολαία.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 11/2/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *