Νέα αναβολή της δίκης των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ – Μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια (Βίντεο)

Για τις 12 Ιούνη αναβλήθηκε η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δικάζονται για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και στη σημερινή, δεύτερη αναβολή, οι μάρτυρες κατηγορίας δεν προσήλθαν στο δικαστήριο.

Μαζική ήταν η παρουσία συνδικαλιστών και μελών του ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων αγωνιστών, σε μια περίοδο έντασης του κρατικού αυταρχισμού, του ολοκληρωτισμού και της καταστολής που, μαζί με τις φωτογραφικές «καλλιτεχνίες» με τα μετακινούμενα έπιπλα που ‘χορεύουν’  μέσα στο γραφείο του Βρούτση, επιχειρεί να προστατέψει την ακραία επιθετική πολιτική κοινωνικής ισοπέδωσης και παραγραφής κάθε εργατικού δικαιώματος, την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Αλ. Παπαρήγα: Η οργή μας είναι δικαιολογημένη

Στα δικαστήρια και την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής της δίκης σημείωσε: «Δεν ξέρω πώς να σχολιάσω τα πράγματα. Για γέλια, για κλάματα… Αλλά η οργή μας είναι δικαιολογημένη. Αναβάλλεται η δίκη γιατί δεν υπάρχει απόδειξη ότι κλητεύθηκαν οι μάρτυρες. Οι μάρτυρες είναι ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, υποθέτω είναι γύρω στο γραφείο του κυρίου Βρούτση και αστυνομικοί. Επίσης, λέει, πρέπει να κληθεί και άλλο στέλεχος του υπουργείου, όλοι όσοι έχουν κάνει εκθέσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων «αν δεν υπήρχε κανένας μάρτυρας», η Αλ. Παπαρήγα απάντησε: «Στάλθηκαν τα φαξ απ’ ό,τι κατάλαβα, αλλά δεν υπάρχει απόδειξη ότι παρελήφθησαν. Και τα φαξ και τα e-mail, τα πάντα παραλαμβάνονται, για να μη σας πω ότι οι ίδιοι οι μάρτυρες – και είναι και η φύση της δίκης τέτοια – ότι δεν μπορεί να μην είχαν ακούσει ότι υπάρχει η δίκη, ξέρουν ότι έχουν κάνει γραπτές καταθέσεις. Νομίζω ότι δε θα μπορούσαν να στηρίξουν κατηγορία. Δεν ξέρω λοιπόν εάν θέλουν να ετοιμάσουν μέχρι τις 12 Ιουνίου μια χαλκευμένη κατηγορία. Έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε κι έτσι. Γιατί για μας, δεν ξέρω συγκεκριμένα τους ανθρώπους που βρίσκονται στην έδρα, ούτε έχω τίποτα, αλλά εμείς τη ρήση που λέει ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή, δεν την υιοθετούμε».

Στο βίντεο που παραθέτουμε  από το μπλογκ μας  http://tsak-giorgis.blogspot.gr  παρακολουθούμε τις  δηλώσεις που έκανε η γ.γ του ΚΚΕ που ήταν παρούσα στα δικαστήρια. Ανάμεσα στα άλλα η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «ήδη ξεκίνησε με μία κατηγορία ότι κατέστρεψαν το υπουργείο και τώρα πάνε με ένα πλημμέλημα ότι μπήκαν στο υπουργείο τάχα να το καταλάβουν ή να καταλάβουν ένα δημόσιο χώρο. Το υπουργείο είναι χώρος επίσκεψης των εργαζομένων, συζήτησης ή αν θέλετε και διαλόγου και διαξιφισμών με τον υπουργό. Τίποτε παραπάνω δεν έγινε, όμως η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει το λαό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έριξε αυτή τη βόμβα για αλλαγή του νόμου περί απεργιών, για να δοκιμάσει να εξοικειώσει την κοινή γνώμη και σίγουρα θα το φέρει. Γι’ αυτό έχει σημασία ο αγώνας σήμερα για να εμποδίσουμε τα χειρότερα αύριο».

Περισσότερα στοιχεία, δηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *