Μπαρόζο: Αν δε μπορέσουμε να σας πείσουμε “με το καλό” να γυρίσουμε στο μεσαίωνα, θα σας πείσουμε “με το άγριο” (Δικτατορία)

Και τι γίνεται αν ο λαός δεν πείθεται να γυρίσει πίσω στο μεσαίωνα? Ο Μπαρόζο το λέει “φόρα παρτίδα”: Αν δε δεχτείτε την επιστροφή στο μεσάιωνα, τότε ή θα έχουμε επαναστάσεις, ή δικτατορίες, καθώς αν η άρχουσα τάξη δε μπορεί να επιβληθεί “με το καλό”, προσπαθεί να επιβληθεί “με το άγριο”…

Έτσι, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της Daily Mail, ο Μπαρόζο δήλωσε ότι δύσκολα θα διατηρηθεί η [αστική] δημοκρατία, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, διότι ο λαός δε δέχεται τα μέτρα που προσπαθεί να του επιβάλλει η άρχουσα τάξη.

Έτσι…ο Μπαρόζο “φωτογραφίζει” την εικόνα ενός μέλλοντος με επιστροφή δικτατορίων, που βέβαια δεν τις πολυθέλουν (λόγω βεβαρυμένου ιστορικού), αλλά μπροστά το φάσμα του να χάσουν εντελώς την εξουσία που τώρα απολαμβάνουν από μια λαική επανάσταση, ο Μπαρόζο και ο κάθε Μπαρόζο θα τους “ανοίξουν το δρόμο”.

Και αυτό μάλιστα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές ακόμα χώρες, ειδικά όσες έχουν έντονα ελλείμματα, και αυτό, όπως ο Μπαρόζο μας λέει, θα μπορούσε προφανώς να οδηγήσει και σε διάλυση ολόκληρης της ΕΕ όπως την ξέρουμε σήμερα, είτε προς μια φιλολαική, είτε προς μια ακόμα πιο αντιλαική (ακροδεξιά) κατεύθυνση.

Απέναντι σε όλα αυτά βέβαια, θεωρούμε πως η απάντηση της αριστεράς για στάση πληρωμών είναι επιβεβλημένο να παλευτεί με όλες μας τις δυνάμεις, πετυχαίνοντας έτσι ένα σοβαρό πλήγμα στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, και ουσιαστικά διαλύοντας έτσι και την ευρωζώνη ολόκληρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *