Ανάλγητη δολοφονική πολιτική στο χώρο της υγείας

Δεν αφήνουν τίποτα απ’ τις ελάχιστες κοινωνικές δομές που υπήρχαν να μην ξεθεμελιώσουν. Είναι τόσο ανάλγητο το πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών, που στο στόχαστρο του βάζει και τις πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Στην προκειμένη περίπτωση διαφαίνεται η κυβερνητική πρόθεση να καταργηθούν τα «προγράμματα στο σπίτι» που τόσο είχαν διαφημιστεί. Μιλάμε για την βοήθεια που υπήρχε σε άρρωστα ηλικιωμένα άτομα, που έμειναν μόνα τους και ήταν απολύτως απαραίτητα να περνάει απ’ το σπίτι τους κάποιος νοσηλευτής για να τους δει π.χ την πίεση, να τους  αλλάξει καθετήρα, να τους κάνει διάφορες ιατρικές εργασίες.

Οσοι, λοιπόν, εργάζονται στις κοινωνικές δομές –νοσηλευτές/ιες, κοινωνιολόγοι κ.α- σήμερα έκαναν 48ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο υγείας κάτω από καταρρακτώδη βροχή, γιατί στις 31 Μάρτη λήγει η σύμβαση που είχαν κάνει με αποτέλεσμα, αν δεν γίνει νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει την εργασία τους, που κάτι τέτοιο διαφαίνεται,  και αυτοί να πλαισιώσουν τις ατέλειωτες στρατιές ανέργων.

Και όχι μόνο αυτό. Στην σημερινή τους κινητοποίηση απαίτησαν το κράτος να καταβάλει αμέσως τους μισθούς τους αφού τους έχει για πολλούς μήνες απλήρωτους.

Εύκολα, επίσης, μπορεί να καταλάβει κανείς τι θα σημαίνει για χιλιάδες άρρωστους ηλικιωμένους ανθρώπους αν στερηθούν και αυτή την βοήθεια που είχαν μέχρι τώρα.

Και η δολοφονική κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας προχωράει ακάθεκτη.  Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας προανήγγειλε την εξαίρεση 600 περίπου ακριβών φαρμάκων από την σχετική λίστα αποζημίωσης του ΕΟΠΥ. Εδώ το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι καρκινοπαθείς γιατί φάρμακα που μέχρι τώρα τα έπαιρναν δωρεάν, τώρα για να τα προμηθευτούν πρέπει να τα πληρώσουν και αν δεν έχουν λεφτά … δολοφονούνται απ’ την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική.

Η Αννα Μπούρμπουλη, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδας δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό κανάλι: «Σήμερα οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειες μας περνάμε το δικό μας Γολγοθά και σαν να μην έφτανε η ασθένεια που έχουμε να παλέψουμε έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα μεγάλα εμπόδια που μας βάζει η πολιτεία. Μετατρέπουν το φάρμακο σε εμπόρευμα σε βάρος των φτωχών καρκινοπαθών. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας προανήγγειλε την εξαίρεση 600 περίπου ακριβών φαρμάκων από την σχετική λίστα αποζημίωσης του ΕΟΠΥ. Η λίστα αυτή περιέχει 900 σκευάσματα τα οποία διακινούνται από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥ όμως το κόστος τους είναι απαγορευτικό και για τον φαρμακοποιό της γειτονιάς και για τον καρκινοπαθή, ενώ συνήθως η χορήγησή τους απαιτεί εξειδικευμένη ιατρική παρακολούθηση. Όταν ο καρκινοπαθής δεν έχει να πληρώσει δεν μπορεί να το πάρει το φάρμακο. .. Τα γεγονότα είναι δραματικά για τους καρκινοπαθείς».

Αυτά τα προβλήματα δεν είναι μόνο των καρκινοπαθών. Είναι όλων των ανθρώπων της εργατικής τάξης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν.  Πηγάζουν απ’ την ίδια μήτρα του καπιταλισμού που στην φύση του είναι να εκμεταλλεύεται την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Στην προκειμένη περίπτωση η επιχειρηματική δράση στην υγεία και στο φάρμακο που για τους καπιταλιστές είναι εμπορεύματα που πρέπει να αποφέρουν κέρδος  

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7444.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *