Τα απόνερα ενός σκανδάλου

Η φώτο είναι απ’ την σημερινή «Ελευθεροτυπία», αλλά αξίζει να θυμηθούμε κάποια πράγματα απ’ αυτή την ιστορία.
Η ταφόπλακα και σ’ αυτό το σκάνδαλο έχει μπει από καιρό και τώρα … ρυθμίζονται κάποιες λεπτομέρειες.

Από οικονομική άποψη, η υπόθεση Ζαχόπουλου ήταν ήσσονος σημασίας σε σχέση με άλλα σκάνδαλα (π.χ. δομημένα ομόλογα, χρηματιστήριο), όμως έβγαλε στο φως όλη τη σαπίλα του συστήματος εξουσίας και γι’ αυτό είναι κομβικό σημείο στην πορεία της ΝΔ και στο πολιτικό μέλλον του ίδιου του Καραμανλή, που δεν κατάφερε αυτή τη φορά να μείνει στο απυρόβλητο.

Εντάξει, δεν μάθαμε και ούτε θα μάθουμε ποτέ ποιοι τσέπωσαν τα 160 εκατ. ευρώ των επιδοτήσεων που μοίρασε ο Ζαχόπουλος το διάστημα 2004-2007 που ήταν γενικός γραμματέας στο υπουργείο Πολιτισμού. Αν και θα είχε ενδιαφέρον για παράδειγμα να ξέραμε ποιοι είναι πίσω απ’ τους «Φίλους της Αθήνας», που παντελώνιασαν 825.000 ευρώ ή ποιοι κρύβονται πίσω απ’ τους «Φίλους της Ευρωπαϊκής Ιδέας» που τσέπωσαν 350.000 ευρώ. (Αναφέρουμε αυτές τις περιπτώσεις γιατί έχουν κυκλοφορήσει πολλές περίεργες φήμες για το ποιοι είναι πίσω απ’ αυτά τα σωματεία). Αυτό όμως δεν είναι το βασικό.

Πάμε παρακάτω σ’ αυτή την ιστορία απ’ άπου αναβλύζει όλη η μπόχα του συστήματος.

Ο Ζαχόπουλος ήταν πολύ… ομιλητικός στις «ιδιαίτερες στιγμές» του. Αυτό κάποια στιγμή καταγράφηκε σε μια κάμερα και πήρε τη μορφή ενός DVD. Αυτό το DVD έφτασε στα «κατάλληλα» χέρια, τα οποία το πούλησαν στο μέγαρο Μαξίμου, που έσπευσε να το αγοράσει. Και βέβαια, δεν αγόρασε το ολιγόλεπτο μονταρισμένο DVD, που στάλθηκε στη Δικαιοσύνη μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου, αλλά την πλήρη κόπια, που όπως λέγεται έχει τη μορφή… υπερπαραγωγής.

Γιατί το Μαξίμου έσπευσε να αγοράσει το DVD; Οχι, βέβαια, για να πληροφορηθεί ότι ο Ζαχόπουλος είχε γκόμενα (σιγά το νέο!), αλλά για να εξαφανιστούν όλα όσα λέγονται στη διάρκεια της υπερπαραγωγής από τον φλύαρο Ζαχόπουλο. Τι λέγονται; Το Μαξίμου δε μίλησε ποτέ γι’ αυτό και «πούλησε τρελίτσα». Μιλάει ο Ζαχόπουλος μόνο για τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, όπως επιμένουν οι φήμες, ή μιλάει και για οικονομικά σκάνδαλα; Δεν το ξέρουμε, γιατί δεν έχουμε δει το DVD. Εχουμε ακούσει πολλά, ξέρουμε τι κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά στέκια (δεν είναι όλα ψέματα), αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε που τελειώνει η αλήθεια κι αρχίζει το ψέμα.

Μένουμε, λοιπόν, στο γεγονός: το Μαξίμου συναλλάχτηκε με τον «κομιστή» και τα όσα επακολούθησαν.

 Και ο μεγάλος κερδισμένος απ’ όλη αυτή την υπόθεση ήταν ο «κομιστής». Ο Θέμος Αναστασιάδης, δηλαδή που είχε το «εμπόρευμα» που έκλεψε απ’ την Τσέκου. Και αυτό το «εμπόρευμα» το πούλησε σε πολύ καλή τιμή. Ποια ήταν αυτή η τιμή; Ότι ποτέ δεν μάθαμε τι απέγινε με τα 5.500.000 ευρώ που μέσα σε μαύρες σακούλες κατέθεσε ο κ. Θέμος σε λογαριασμό του στη γαλλική τράπεζα BNP PARIBAS. Κανένας δεν έψαξε από πού προέρχονταν, δεν του ασκήθηκε καμία δίωξη, δεν του επεβλήθη κανένα πρόστιμο. (Υπήρξε μια ενδοεκδοτική κόντρα μεταξύ Αναστασιάδη-Χατζηνικολάου αλλά η προσπάθειες του τελευταίου –απ’ την φυλλάδα του είναι η εικόνα που παραθέτουμε- απέβησαν μάταιες. Το «εμπόρευμα» που είχε στα χέρια του ο Θέμος μπόρεσε να τον ξελασπώσει απ’ όλα τα λούκια).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *