Η Γ΄ΕΛΜΕ πάει θέατρο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά από κάλεσμα του ΔΣ, συγκροτήθηκε η « πολιτιστική επιτροπή» (ΠΕ)της Γ΄ΕΛΜΕ. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ΠΕ είναι ανοιχτή σε κάθε συναδέλφισσα/ο, σε ιδέες και προτάσεις που αφορούν εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές μας. Ο πολιτισμός, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι ένα από τα αναχώματα αντίστασης απένατι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η πολιτιστική επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

1.  Πρόγραμμα η Γ΄ΕΛΜΕ πάει θέατρο. 

«α. Αγία Ιωάννα των σφαγείων» του Μπέρτολντ Μπρέχτ, σε σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη και πρωταγωνιστές  τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Βίκη Βολιώτη .

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ Ιπποκράτους 9-11

Παρασκευή 1/3/2013  ώρα προσέλευσης 20.30.

Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ (σε θέσεις των 20 και 25 Ευρώ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας- κρατήσεις  μέχρι 25/2/13 στους συναδέλφους:

ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΤΑ τηλ. 6938853981

ΚΩΣΤΑ ΠΑΓΩΝΑ  τηλ. 6974559676

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΡΗΓΑ τηλ. 6974086156

ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗ τηλ. 6974767180 

β. «Δεν μ’αγαπάς, μ’αγαπάς» της Φωτεινής Τσαλίκογλου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τη Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη.

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ Προφητη Δανιήλ 3 και Πλαταιών (Μεταξουργείο)

Πέμπτη 7/3/2013 ώρα προσέλευσης 19.30

Τιμή εισιτηρίου 10 Ευρώ  (κανονική τιμή 20)  Κρατήσεις μέχρι 2/3/13 στα πιο πάνω τηλέφωνα.

 

γ. Παιδικό θέατρο «Ο Τρελλαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ 

την Κυριακή 3/3/2013   ώρα προσέλευσης 11.00 πμ.

Τιμή εισιτηρίου 6 Ευρώ (από 12).

  1. Η Πολιτιστική επιτροπή σε συνεννόηση με τον θεατρικό οργανισμό «Ακροπόλ» συμφώνησε όπως η νεανική σκηνή του θεάτρου παρουσιάσει σε Γυμνάσια και Λύκεια της Γ΄ΕΛΜΕ (στους χώρους του σχολείου) το έργο του Θόρτον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη» Το έργο θα παρουσιάζεται κατόπιν συνεννόησης με την κυρία Χχαρμούση Αναστασία (τηλ.6948083239) στην τιμή των 4 Ευρώ ανά μαθητή (από 6Ε) μέχρι 170 μαθητές. Πάνω από 170 μαθητές δωρεάν.Ο υπεύθυνος του σχολείου να αναφέρει ότι είναι στο πρόγραμμα της Γ΄ΕΛΜΕ.
  2. Η ΠΕ αποφάσισε την έκδοση δίμηνου πολιτιστικού φυλλαδίου με άρθρα –αναλύσεις –κριτικές-προτάσεις πολιτιστικών δρώμενων. Καλούνται οι συνάδελφοι να ενισχύσουν την προσπάθεια.
  3. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς (μέσα Μάη) η ΠΕ αποφάσισε την διοργάνωση διήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ, όπου θα εκτεθούν έργα συν/φων εικαστικών (1η μέρα) και θα παρουσιαστούν λογοτεχνικά έργα επίσης συν/φων (2η μέρα). Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με προβολές –συζητήσεις και ζωντανή μουσική από μαθητικά συγκροτήματα.

Συνάδελφοι,όλες αυτές οι δράσεις είναι η αρχή μιας προσπάθειας.Για την επιτυχία είναι προφανές ότι χρειάζεται η συμμετοχή όλων όσων μπορούν να προσφέρουν. Για να δώσουμε ζωή σ’αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας αλλά και της δουλειάς μας.

 

Γ΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ                                                                                      

Για την Πολιτιστική επιτροπή

Πέττας Αντώνης

Παγώνας Κώστας

Ρήγα Αθανασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *