Σύνταγμα και μαριονέτες


Το έγραφε χτες ο σύντροφος Σ. ότι ο Παπούλιας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια «μαριονέτα με προφίλ» που τον βάζουν να παίζει ντόπια και ξένη πλουτοκρατία όποιον ρόλο θέλουν κάθε φορά. Και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Α. Λοβέρδο: «Κύριε Υπουργέ, δύσκολες ώρες. Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες», του είπε ενώ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο συμπλήρωσε «Να διαβάσετε πιο προσεκτικά τις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως τις ορίζει το Σύνταγμα», υπονοώντας ότι ο ίδιος δεν μπορεί παρά να επικυρώσει τις ρυθμίσεις που γυρίζουν την εργαζόμενη κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα δεκαετίες πίσω.

 Δεν είμαστε θεσμολάγνοι για να αναλωθούμε σε αναλύσεις που να τεκμηριώνουν ότι και το αστικό σύνταγμα τους λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα απ ’αυτά κάνει ο κυβερνητικός θίασος.

(Είναι καταπληκτική η ανάλυση που έκανε στο χθεσινό «Ποντίκι» ο οικονομολόγος Δ. Καζάκης).

 Οσο για το Σύνταγμα που επικαλείται αφήνουμε την Παπαρήγα –είναι απ’ τις λίγες φορές που συμφωνούμε μαζί της- να του απαντήσει.
Διαβάστε περισσότερα…

0 απαντήσεις στο “Σύνταγμα και μαριονέτες”

  1. Πιθανόν να χρειάζεται να βάλουμε μια ενότητα που θα αναφέρονται οι δραστηριότητες της γ.γ του ΚΚΕ. Επειδή συζητάμε εδώ και καιρό να μετατρέψουμε το μπλογκ μας σε ενημερωτική ιστοσελίδα έχουμε παραμελήσει τον σχεδιασμό του.

    Οσο για το ότι δεν επιτρέπουμε ανώνυμα σχόλια, ήταν μια αναγκαστική επιλογή αφού τα φασιστόμουτρα είχαν βρει τον τρόπο -μέσα από το μπλογκ μας- να εκτονώνουν την ψυχανωμαλία που κουβαλάν όταν δεν είχαμε αυτό τον περιορισμό.

  2. ωραία η ανάλυση (και το μπλογκ σας), μια παρατήρηση μόνο…

    μπορείτε να βάλετε και ένα tag παπαρήγα στην ανάρτηση γιατί όταν κάποιος νέος αναγνώστης επιλέξει το link δεξιά δε βρίσκει ούτε ένα άρθρο σας που να αναφέρεται στα σωστά που έχει πει; (μόνο τα στραβά φαίνονται)

    επίσης μια ερώτηση… γιατί να χρειάζεται login και λογαριασμό δηλωμένο στο google για να σχολιάσει κάποιος; υπάρχει λόγος που δεν αφήνετε τα σχόλια ανοιχτά σε όλους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *