Υπουργείο ΠΡΟΠΟ για την «επίσκεψη»των αστυνομικών στα σωματεία: «Θα διερευνηθεί» – «ο νόμος και η τάξη τηρηθούν»

Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίες στο υπουργείο του Δένδια (ΠΡΟΠΟ). Περίπου 50 συνδικαλιστές και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν  για την προκλητική επίσκεψη δύο ένστολων αστυνομικών στα γραφεία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Τρεις αστυνομικές κλούβες και πάνω από 60 αστυνομικοί και ΜΑΤ εμπόδισαν τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουν έως από το κτίριο του Υπουργείου.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν με αποφάσεις τους: Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων Σωματείων, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΟΛΜΕ, και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία. Η αντιπροσωπεία των σωματείων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, τον Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, πρώην γγ στα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Στις διαμαρτυρίες των συνδικαλιστών για το περιστατικό, ο κ. Ανδρεουλάκος είπε ότι το ζήτημα «θα διερευνηθεί». Στις καταγγελίες για το γενικότερο κλίμα καταστολής απέναντι στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες, ο γγ του Υπουργείου δήλωσε πως η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να τηρήσει το νόμο και την τάξη».

Οι εκπρόσωποι των σωματείων βεβαίωσαν τον υπεύθυνο  του υπουργείου, πως το εργατικό κίνημα έχει την πείρα και την δυνατότητα όπως έκανε και στις αλήστου μνήμης εποχές, για να απαντήσει δυναμικά σε τέτοιες ενέργειες και θα το κάνει με τους αγώνες του, περιφρουρώντας και διευρύνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά του δικαιώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *