`Η τις αλυσίδες, ή…

Από τον “Ριζοσπάστη”

Πρόκειται για Εφιάλτες και Ηρόστρατους μαζί. Είναι μια στυγνή κομαντατούρ της πλουτοκρατίας. Μια ακρίδα που έχει επιπέσει επί της κεφαλής του ελληνικού λαού.

Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα. Φτιάχνουν μια ζούγκλα με τους ίδιους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των κανίβαλων και των παχύδερμων.
Το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ., η ΝΔ, το ΔΝΤ, η ΕΕ, η ΕΚΤ, οι εγχώριες και διεθνείς τρόικες, δηλαδή, πρέπει να αντιμετωπιστούν ως δυνάμεις κατοχής.
Πρόκειται για το εξαμελές εκτελεστικό απόσπασμα που – με ελεύθερο σκοπευτή τα καθεστωτικά ΜΜΕ – έχουν στήσει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Μια ολιγαρχία που κάθε πόρος της στάζει το αίμα και τον ιδρώτα του εργάτη που τον οδηγούν στον πλήρη εξανδραποδισμό.
Από την άλλη πλευρά, με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, στο στόχαστρο του εξαμελούς εκτελεστικού αποσπάσματος, βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός.
Που οδηγείται στα σκλαβοπάζαρα των εργασιακών Αουσβιτς. Που η ζωή του ενταφιάζεται στα νεκροταφεία των ελπίδων. Που το παρόν και το μέλλον του βουλιάζουν στα κρεματόρια του κράτους των μονοπωλίων.
Εκοψαν μισθούς, καταργούν συντάξεις, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, θυσιάζουν στα εργασιακά κάτεργα εκατομμύρια απελπισμένους.

Οποιος νομίζει ότι απ’ αυτόν τον πόλεμο θα βγει αλώβητος, είναι ανόητος. Οποιος πιστεύει ότι θα προφυλαχτεί κρυμμένος πίσω από τα κουφάρια των εκτελεσμένων που θα στηθούν στον τοίχο πριν από αυτόν, είναι «χαλασμένος». Και χυδαίος.

Απέναντι στις ορδές των γενίτσαρων ένας δρόμος υπάρχει: Αντίσταση, ξεσηκωμός, μαζική, οργανωμένη πολιτική εξέγερση. Και αλίμονο στους προσκυνημένους.

Οταν ένας λαός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του αφανισμού, έχει δύο επιλογές: `Η να σκύψει στην τυραννία και να δεχτεί τις αλυσίδες του, ή να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *