Το να ψάχνεις να βρεις σε κάθε δυναμική ενέργεια «προβοκάτορες»…..

Του Γ.Γ

Το γράψαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας: Δεν πρέπει να δίνουμε καμιά βαρύτητα στα όσα μεταδίδουν τα αστικά ΜΜΕ για τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αυτά λειτουργούν σαν φερέφωνα των μπάτσων και σαν «ντουντούκες» τις εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που τα έχει μπουκώσει με διαφημίσεις.

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στις Σκουριές. Η αίσθηση μας είναι ότι πρόκειται για μια ακτιβίστικη ενέργεια κάποιων κατοίκων που ξέσπασαν βλέποντας τόσο καιρό ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να τρώνε ξύλο και χημικά απ’ τις δυνάμεις καταστολής που υπεράσπιζαν τα συμφέροντα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

(Θυμηθείτε κάποιες περασμένες αναρτήσεις μας
Με ΜΑΤ εισβάλλουν οι χρυσοθήρες στη Χαλκιδική,
Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική,
Αυθαίρετη αστυνομική βία για την υπεράσπιση της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ A.E. στις Σκουριές.
Oμηρία 6 γυναικών στις Σκουριές Χαλκιδικής)

Απ’ αυτή την άποψη θεωρούμε άστοχη την δήλωση της βουλευτίνας Χαλκιδικής του Σύριζα Κατερίνας Ιγγλέση: «Ως ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ καλούμε τους κατοίκους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία, σε όλες τις προκλήσεις της εταιρείας και της τροϊκανής κυβέρνησης, που ψάχνουν αφορμές για τη συκοφάντηση των λαϊκών κινημάτων» και εντελώς προβληματική την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ που  «καταγγέλλει την επίθεση από “κουκουλοφόρους” στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Πηγή: Το μπλόκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *