Διαδηλώσεις

Γράφει ο Γ.Γ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Οι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα ξεπέρασαν τις 50.000 σύμφωνα με δημοσιογραφικές εκτιμήσεις.

Μικροεπεισόδια έγιναν στα Εξάρχεια, ανάμεσα σε νεαρούς και μπάτσους, ενώ κάποια μέλη του ΝΑΡ που είχαν προσαχθεί στην ασφάλεια «προληπτικά» αφέθηκαν ελεύθερα.

Όπως και να είναι πρέπει να γίνει μια συζήτηση στις γραμμές του κινήματος για την αποτελεσματικότητα των αγώνων με τον τρόπο που γίνονται σήμερα.

Η παρουσία στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Το βίντεο απ’ την ιστοσελίδα 902.gr

Αποχώρησε σήμερα ο διαδηλωτής απ’ την πορεία με την άποψη ότι η παρουσία του στην συγκεκριμένη συγκέντρωση συνέβαλλε στο ελάχιστο να βάλει φραγμό στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας;
Το ΚΚΕ έχει την απάντηση και την διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του «Η μαζικότητα της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης αποτελεί παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και το λαό, δίνει δύναμη ώστε πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά να δοθεί συνέχεια στη δράση των ταξικών δυνάμεων για την κλιμάκωση της πάλης».

Προσωπικά δεν έχω την ίδια άποψη. Πολύ φοβάμαι ότι σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας έχει παγιωθεί η άποψη ότι με τέτοιες διαδηλώσεις «τίποτα δε βγαίνει», η παθητικότητα έχει εδραιωθεί, γ’ αυτό σε μια Αθήνα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και εξαθλιωμένων δεν ξέρω αν πρέπει να δηλώνουμε ενθουσιασμένοι που λίγες δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Πηγή: Το μπλόκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *