Σκουριές – Χαλκιδική : Αντίσταση κι οργή!

Σε μεγάλη λαϊκή διαμαρτυρία εξελίσσεται το σημερινό  κάλεσμα των φορέων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής  ενάντια στη λειτουργία του εργοστάσιου εξόρυξης Χρυσού, αλλά και ενάντια στην πρωτοφανή καταστολή που έχει επιδοθεί η Ελληνική Αστυνομία ύστερα από τις εντολές των εργολάβων και της εγκληματικής συγκυβέρνησης που  με ζήλο και αποφασιστικότητα υπηρετεί τα αστικά συμφέροντα.

Πλήθος κόσμου κατέφθασε από πολλά σημεία της βορείου Ελλάδας – όπως και την Αττική – και δεν έλειψαν και πάλι οι τρομοκρατικές προκλήσεις των δυνάμεων καταστολής αφού σταματούσαν τα οχήματα για «προληπτικούς» ελέγχους. Πληροφορίες μιλούν για δυο προσαγωγές της αστυνομίας από πούλμαν αλληλέγγυων της Θεσσαλονίκης. Μεγάλη αυτοκινητοπομπή από την Ιερισσό έφθασε στην Μεγάλη Παναγιά όπου ήταν προγραμματισμένο για τις δώδεκα το μεγάλο συλλαλητήριο.

Τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές μεταξύ άλλων είναι:    «Από την Αττική ως τη Χαλκιδική ίδιοι οι εργολάβοι και η Καταστολή», «Εξόρυξη δε γίνεται, μην τρέφετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες» και «Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δε θα βγάλετε απ’ τη Χαλκιδική».

Στο βίντεο από το κανάλι  vnousis  που αναρτήθηκε  στο (enikos.gr) παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την προσυγκέντρωση  στην Ιερισό.

 

Μία απάντηση στο “Σκουριές – Χαλκιδική : Αντίσταση κι οργή!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *