Δευτέρες με λιακάδα – Προβολή της ταινίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου σας καλεί στην προβολή της ταινίας   “Δευτέρες με λιακάδα” (Los lunes al sol.Ισπανία, 2002. Σκηνοθεσία:Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα.Σενάριο:Αρανόα, Ιγνάσιο ντε Μοράλ.Ηθοποιοί:Χαβιέρ Μπαρντέμ, Λουίς Τόσαρ, Χοσέ Ανχελ Εγκίδο, Νίβε ντε Μεντίνα, Ενρίκε Βιλέν.113 λεπτά) την 1 Μάρτη ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων (υπόγειο νέας πτέρυγας) του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Πικρόγλυκη κωμωδία από ένα νέο, ταλαντούχο σκηνοθέτη, με πρωταγωνιστές μια παρέα άνεργων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν στη σύγχρονη κοινωνία της προόδου και της παγκοσμιοποίησης. Ίδια προβλήματα, ίδια ανεργία, ίδια ναυπηγεία, ίδια ταλάντευση, ίδιο μεσογειακό ταμπεραμέντο, ίδιο εκκρεμές. Στη μια άκρη η απελπισία από την οικονομική φρίκη. Στην άλλη άκρη το αίσθημα… Ένα χαρμάνι από αραλίκι, θυμοσοφία και αυτοσαρκασμό. Το εκκρεμές πηγαινοέρχεται και η ανάσα του χαϊδεύει τη διάθεσή σου. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και αυθόρμητο. Αυτός, λες, είναι δικός μου.

Μπορεί η ταινία να μην προσφέρει τίποτα το καινούργιο στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης, έχει όμως τη ζεστασιά εκείνη, την ανθρωπιά, την τρυφερότητα και την ειλικρίνεια που μόνο μια αληθινά καλή ταινία ξέρει να προσφέρει.

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *