Στη Νέα Φιλαδέλφεια και σ' όλες τις προσφυγικές γειτονιές δε θα περάσει η νεοναζιστική τρομοκρατία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Νέα Φιλαδέλφεια και σ’ όλες τις προσφυγικές γειτονιές
δε θα περάσει η νεοναζιστική τρομοκρατία

Εκδήλωση με θέμα την προσφυγιά, τη μετανάστευση και το ρατσισμό
για παιδιά και μεγάλους

Κυριακή, 7 Μαρτίου 12 μ.
Κεντρική Πλατεία Νέας Φιλαδέλφειας

Νέα Φιλαδέλφεια, 1-3-2013

Στις 15 Φεβρουαρίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Α. Ματθαιόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας με θέμα “Περίεργο πολιτιστικό πρόγραμμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο “Σπαθάρη” της Νέας Φιλαδέλφειας».

Οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου είναι «μετανάστες» μέσα στην ίδια τους την πόλη, αφού η μετακίνηση από και προς το σχολείο γίνεται με πούλμαν, λόγω του ότι το ιστορικό σχολείο Σπαθάρη είναι κλειστό λόγω ζημιών και έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Μια από τις πτυχές του προγράμματος «Ως πρόσφυγες μπροστά στη μετανάστευση και το ρατσισμό» ήταν η ανάδειξη της καθημερινότητας των μαθητών, αλλά και τα ιστορικά προσφυγικά χαρακτηριστικά της γειτονιάς τους.

Η Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας με συμμετοχή αντιφασιστών και αντιφασιστριών από τις γύρω περιοχές αποφάσισε να δώσει μια πρώτη απάντηση στη φασιστική παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό σχολείο Σπαθάρη.

    Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παιδικό εργαστήρι στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, με θέμα την προσφυγιά, τη μετανάστευση και το ρατσισμό. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, κάτοικοι της περιοχής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα.
Για την προετοιμ

ασία της εκδήλωσης και την οργάνωση σταθερής αντιφασιστικής δράσης στις περιοχές μας καλείται νέα συνέλευση την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στις 8μμ, στο χώρο της «Στρούγκας», Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια.

Αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Φιλαδέλφειας και Γύρω Περιοχών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *