Oλοκληρώνεται η ξενική και εσωτερική κατοχή

Ο Χ. Θεοχαράτος είναι ένας δημοσιογράφος με στενούς δεσμούς με το ΚΚΕ. Εγραψε την βιογραφία του Χαρίλαου Φλωράκη, χρημάτισε επιτελικό στέλεχος της εφημερίδας “Πρώτη” που είχε εκδοθεί με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ενώ δεν κρύβει την συμπάθεια του για το κόμμα του Περισσού.
Το ότι σήμερα αρθρογραφεί στην φυλλάδα του Δημήτρη Ρίζου είναι μια άλλη ιστορία.

Αξίζει να παρακολουθήσουμε αποσπάσματα απ’ το σημερινό του κείμενο:

“Μόλις, ψηφιστεί το Ασφαλιστικό (και Εργασιακό;), ολοκληρώνεται η ξενική και εσωτερική κατοχή – με καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και για τη χώρα: Με περισσότερους από 1.500.000 ανέργους, με περισσότερους από 500.000 μερικώς απασχολούμενους, με νέο κύμα μετανάστευσης των επιστημόνων και ειδικευμένων και με περαιτέρω διόγκωση του δημοσίου χρέους.

Και τίθεται το εύλογο ερώτημα:

Ο πρωθυπουργός, η ηγετική ομάδα του, οι σύμβουλοί του και οι επιφορτισμένοι με την προσέλκυση
 επενδύσεων έμπιστοί του, δεν τα βλέπουν όλα αυτά; Και, αν τα βλέπουν, πώς αισιοδοξούν; Και πώς αποκλείουν επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους τόσο κατηγορηματικά;

Υπενθυμίζουμε: Οι κυβερνήσεις Σημίτη παρέδωσαν στην κυβέρνηση Καραμανλή 190 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος. Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέδωσε στην κυβέρνηση Παπανδρέου 292 δισ. ευρώ δημόσιο χρέος. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου δεσμεύτηκε να το αυξήσει (όρα Μνημόνιο και Σχέδιο Στήριξης) μέχρι το 2013 κατά 150 δισ. ευρώ ακόμη. Αρα, το 2013 το δημόσιο χρέος μας θα είναι κοντά στα 450 δισ. ευρώ!

Μια γενεά δεν αρκεί για να πληρωθεί αυτό το αστρονομικό ποσό!

Και επειδή οι Ελληνες δεν φαίνονται διατεθειμένοι ν’ αυτοκτονήσουν θ’ αντισταθούν με όλα τα μέσα στους «κυβερνητικούς μονόδρομους»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *