Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία:Κάτω τα χέρια από τους κατίκους της Χαλκιδικής

Poster_PAAS.png1ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

Εικόνες από το μέλλον καταγράφηκαν την Πέμπτη στις 07/03 στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής εξαπέλυσε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, στους κατοίκους της Ιερισσού, που αγωνίζονται για την ζωή τους και τον τόπο τους ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό τους.

Με δακρυγόνα, συλλήψεις, προσαγωγές μικρών παιδιών, εισβολές σε σπίτια, με δακρυγόνα ακόμα και σε σχολείο της Ιερισσού, απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στην δίκαια διαμαρτυρία των κατοίκων ενάντια στην αναίτια, προκλητική, καταδρομικού χαρακτήρα εισβολή ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον τόπο τους. Τα γεγονότα της Πέμπτης αποτελούν κορύφωση και συνέχεια της τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε σε Μεγάλη Παναγιά, Ουρανούπολη και σε πολλά χωριά της ΒόρειοΑνατολικής Χαλκιδικής.

Η άγρια καταστολή και τρομοκρατία που υφίστανται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής είναι αυτό που ετοιμάζουν να κάνουν σε όλο τον ελληνικό λαό. Η τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου στέλνει μήνυμα για το πως θα αντιμετωπιστεί κάθε αγώνας, κάθε φωνή διεκδίκησης, κάθε λαϊκή αντίσταση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου, ενάντια στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, που με την προστασία της τρικομματικής κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής λυμαίνονται τον τόπο. Το μήνυμα του φόβου και του τρόμου που προσπαθούν να στείλουν, αποτελεί συνέχεια των επιστρατεύσεων των απεργών του Μετρό και των ναυτεργατών, του χτυπήματος των αγροτών, των διαδηλώσεων και όλων των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας. Μάταιο όμως. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας φοβίζουν, μας εξαγριώνουν ακόμα περισσότερο. Ο αγωνιζόμενος λαός δεν σκύβει το κεφάλι. Πιο αποφασιστικά όλο και περισσότεροι μπαίνουν στον δρόμο του αγώνα.

Η τρικομματική κυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ακολουθεί πιστά τις εντολές των αφεντικών της. Των ΄΄φίλιων΄΄ δυνάμεων, των ιμπεριαλιστών του ΔΝΤ και της Ε.Ε., που ζητάνε γη και ύδωρ από τον ελληνικό λαό, που εφαρμόζουν μια ληστρική πολιτική αποικιοποίησης της χώρας και του λαού μας. Στο όνομα της ΄΄ανάπτυξης΄΄, ξεπουλάνε ότι έφτιαξε ο λαός μας τις τελευταίες δεκαετίες, στο όνομα της κερδοφορίας των ξένων και ντόπιων εργολάβων δεν διστάζουν να αλυσοδέσουν και να παραδώσουν τον λαό σκλάβο στις ορέξεις τους. Καταστρέφουν μια ολόκληρη περιοχή,  για τα κέρδη της Eldorado, ανοίγουν την όρεξη  και των άλλων αρπακτικών που περιμένουν να πάρουν σειρά για να ληστέψουν τον ορυκτό πλούτο αυτού του τόπου

Δεν πρέπει να τους περάσει.  Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε σπίτι, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να δείξουμε την έμπρακτη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας στους κατοίκους της Ιερισσού και όλης της Χαλκιδικής. Να οικοδομήσουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ενάντια στις πολιτικές της τρόϊκας, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της τρικοκομματικής κυβέρνησης των προθύμων.

Να βροντοφωνάξουμε:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *