ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Επιχείρηση «Θέτις»: Νέο ναζιστικού τύπου πογκρόμ

ksaΜετά τον «Ξένιο Δία» με τις χιλιάδες προσαγωγές μεταναστών που συλλήβδην χαρακτηρίστηκαν ως «δημόσιος κίνδυνος», ο Δένδιας και η ΕΛΑΣ προχωρούν σε ένα νέο ναζιστικού τύπου πογκρόμ, αυτή τη φορά εναντίον τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων, που αργοπεθαίνουν αβοήθητοι στο κέντρο της Αθήνας.

Κάτω από το όνομα «Θέτις», οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ μαζί με τους αιώνια πρόθυμους συνεργάτες της αστυνομίας ΕΚΕΠΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ, απήγαγαν κυριολεκτικά 132 άτομα χτες το βράδυ και τα μετέφεραν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας για υποχρεωτική καταγραφή και ιατρικές εξετάσεις. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια καταπατά κατάφωρα τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, καθώς άνθρωποι κρατούνται χωρίς καμία κατηγορία ή υποψία εις βάρος τους, με μόνο κριτήριο την όψη τους, ενώ εξευτελίζονται δημόσια, υποβαλλόμενοι σε εξετάσεις και έλεγχο, με τα δεδομένα να καταλήγουν στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ, χωρίς την συναίνεσή τους.

Μετά την δημόσια διαπόμπευση των οροθετικών στον HIV/AIDS εκδιδομένων γυναικών, άλλη μια «υγειονομική βόμβα» ανακαλύπτεται από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, που εφαρμόζει την απάνθρωπη ανάλγητη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με τις ευλογίες και την αγαστή συνεργασία της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση ποινικοποιεί για μια ακόμα φορά την ασθένεια και θεωρεί ότι άνθρωποι που ζούνε στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από στοιχειώδεις παροχές και με τη ζωή τους σε κίνδυνο, είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης. Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι  «η Ελληνική Αστυνομία ούτε έχει αρμοδιότητα στην απεξάρτηση εθισμένων ατόμων από τα ναρκωτικά ούτε διεκδικεί τέτοιο ρόλο, έχει αρμοδιότητα όμως στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο να σταματήσουν οι αποκρουστικές σκηνές της δημόσιας χρήσης τους».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κλείνει τον ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα απεξάρτησης και συκοφαντεί τους εργαζόμενους σε αυτή (πρόγραμμα 18 Άνω), δείχνει ξανά το αποκρουστικό της πρόσωπο και τις πραγματικές προθέσεις απέναντι σε όσες κοινωνικές ομάδες «χαλάνε την εικόνα της χώρας». Πρώτα οι μετανάστες, τώρα οι τοξικοεξαρτημένοι, αύριο ίσως οι Τσιγγάνοι και οι κομμουνιστές.
Η καταδίκη της αστυνομικής τρομοκρατίας και η υπεράσπιση των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι υπόθεση της αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενώ η συνεργασία φορέων του Υπουργείου Υγείας με τα Τάγματα Εφόδου της ΕΛΑΣ έχει ήδη καταδικαστεί απερίφραστα από τους συνδικαλιστικούς φορείς των υγειονομικών.

ANTARSYA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *