Άχρηστοι!

Μ. Παπαντώνης – Δάσκαλος

Δεν μας φτάνουν οι εξοργιστικές περικοπές των αποδοχών και η ανατροπή κάθε έννοιας του δικαιώματος στην εργασία, η κυβέρνηση αποφάσισε να βασανίσει εν μέσω θέρους του Δημόσιους Υπαλλήλους με την περιβόητη απογραφή.
Οι αναιρέσεις σε υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τα μεγάλα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και η διαφύλαξη του εισοδήματος ακολουθούνται από ανακολουθίες σε μικρότερα ζητήματα που όμως επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Επί μακρόν «ενημερωνόμαστε» για το πόσο εύκολα θα απογραφούμε. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις όλα θα γίνονταν εύκολα και γρήγορα αρκεί να μπαίναμε στη σελίδα http://apografi.gov.gr/ . Αρχικά η σελίδα απλώς δεν υπήρχε. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε αλλά με διακριτικό μήνυμα μας πληροφορούσε ότι η εισαγωγή στοιχείων θα άρχιζε την 1η Ιουλίου. Κι έφτασε η 1η Ιουλίου. Σεμνό και διακριτικό το μήνυμα και πάλι μας έλεγε να κάνουμε υπομονή και πως η σελίδα θα ανοίξει στη διάρκεια της ημέρας. Η μέρα έφευγε, αλλά αντί για τον Τζόνι τον περιπατητή ήρθε η νέα ενημέρωση: «Βιάζεστε να απογραφείτε; Πριτς! Οι καταληκτικές ημερομηνίες που σας είχαμε πει, δεν είναι μόνο καταληκτικές αλλά και εναρκτήριες!» Από τις 12 Ιουλίου κι ένα τελικό ψηφίο του ΑΦΜ την ημέρα.

Είναι πλέον βέβαιο ότι θα καταντήσουμε να έχει κάθε ΔΥ μία και μοναδική ημέρα για να απογραφεί κι αν την ημέρα εκείνη τύχει να μην έχει Ίντερνετ, αν βρίσκεται σε νησί που δεν πιάνει σήμα καμπάνα, αν δεν έχει γενικά ίντερνετ και συμβεί να είναι άρρωστος ή στο εξωτερικό ή … ή … ή … η μόνη «δέσμευση» στην οποία η κυβέρνηση θα φανεί συνεπής θα είναι να μην του καταβάλει το μισθό.

Στο σχολείο μας, για να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοι που δεν διαθέτουν ίντερνετ , αλλά και ο φύλακας και οι καθαρίστριες, διατέθηκα προσωπικά να βρίσκομαι στο σχολείο την 1η και 4η Ιουλίου για να τους εξυπηρετήσω. Δεκάδες άνθρωποι θα έρθουν και θα φύγουν άπραγοι, επειδή οι άχρηστοι είναι και σαδιστές. Είναι δυνατόν στην κυβέρνηση να μην είχαν υποψιαστεί πιθανό πρόβλημα στο σύστημα και να μην τραβολογούν κόσμο σπάζοντάς του τα ήδη τσακισμένα από τα αφεντικά της (ΔΝΤ-ΕΕ) οικονομικά μέτρα;

Λεπτομέρειες, θα μου πείτε. Μάλλον εκεί ποντάρουν. Κάθε μικρή ή μεσαία κυβερνητική ολιγωρία ή μικροσκάνδαλο χάνεται κρυμμένο πίσω από τα μεγάλα προβλήματα. Για παράδειγμα κανείς δεν συγκινήθηκε από καταγγελία μου για διαφήμιση ιδιωτικής εταιρίας που απροκάλυπτα ο ΓΓ του Υπουργείου Δια Βιου Ταλαιπωριας κ. Κουλαϊδής έκανε με εγκύκλιό του. Όμως τα μικρά είναι αυτά που ζούμε καθημερινά και πολλές φορές παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τα μεγάλα. Δεν πρέπει να τα ανεχτούμε.  

0 απαντήσεις στο “Άχρηστοι!”

  1. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *