Πολίτες του Βύρωνα: Η αλαζονεία της εξουσίας δεν επιτρέπει καμία κριτική

dimarxeio virona Η αυτοκριτική πάει περίπατο όταν η αλαζονεία της εξουσίας δεν επιτρέπει καμία κριτική για τις πράξεις και την πολιτική.

Απάντηση στη Δημοτική Αρχή και τον  κ. Καρατζά

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή του δήμου Βύρωνα και ο πρόεδρος του Ν.Π. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Καρατζάς επιλέγουν να απαντήσουν στο θέμα που έχει προκύψει με τη θέρμανση των παιδιών και των βρεφών με το γνωστό και προσφιλή τους τρόπο «όποιοι καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή επιτελούν μικροκομματικά και παραταξιακά παιχνίδια. Σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζει τους Πολίτες του Βύρωνα μαφιόζους και γκεμπελίστες που κινούνται στα όρια της πολιτικής αλητείας και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα ίδια τα παιδιά.

Η ανακοίνωση που ο ίδιος ο κ. Καρατζάς δημοσιοποίησε επιβεβαιώνει την καταγγελία των Πολιτών του Βύρωνα ότι δηλ. οι παιδικοί σταθμοί του δήμου δεν έχουν πετρέλαιο εξαιτίας όπως ισχυρίζεται της καθυστέρησης στην έγκριση του προϋπολογισμού. Την ευθύνη για το πότε θα συνταχθεί ο προϋπολογισμός την έχει η διοίκηση του Ν. Π και η Δημοτική Αρχή.  Να σημειώσουμε ότι ο προϋπολογισμός του Νομικού Προσώπου εγκρίθηκε από το διοικητικό του συμβούλιο στις 19/2/2013 ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η δημοτική αρχή και το Δ.Σ. του νομικού προσώπου γνώριζαν εδώ και καιρό πως ο προϋπολογισμός έπρεπε να έχει ήδη εγκριθεί. Να προσθέσουμε επίσης ότι άλλοι δύο σταθμοί δεν έχουν από την Παρασκευή θέρμανση. Αλήθεια αφού όπως ισχυρίζεται ο κ. Καρατζάς οι σταθμοί έχουν κλιματισμό που επαρκεί για τη θέρμανσή τους γιατί τότε λειτουργούν και τα καλοριφέρ; Γιατί επικαλείται την έλλειψη προϋπολογισμού για την αγορά πετρελαίου;

Για τη δημοτική αρχή, τον κ. Χαρδαλιά  και τον κ. Καρατζά που υπογράφει την ανακοίνωση η αλήθεια όταν λέγεται είναι γκεμπελισμός, πολιτική αλητεία και μαφιόζικη πρακτική. Η κριτική στη μνημονική και λαθεμένη πολιτική που ασκούν αποσκοπεί σε μικροκομματικά και παραταξιακά παιχνίδια.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά προσπαθούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα να μεταθέσουν αλλού τις ευθύνες τους. Με τη γκεμπελίστικη πολιτική του ρίξε λάσπη και πες πες ψέματα επιδιώκουν να συκοφαντήσουν και να φιμώσουν όποιον τους ασκεί κριτική και αποκαλύπτει την πολιτική τους. Επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο θα διαφυλάξουν την ψευδεπίγραφη επικοινωνιακή τους εικόνα. Φέρονται ως ταύροι σε υαλοπωλείο όταν βλέπουν καθημερινά να διευρύνονται οι Βυρωνιώτες που αντιστέκονται, διαφωνούν, δυσφορούν με την πολιτική τους. Όταν ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας αμφισβητεί την πολιτική τους και τον τρόπο με τον οποίο ασκούν την εξουσία. Με τη συμπεριφορά τους αυτή αναδεικνύουν την αλαζονική αντίληψη στην άσκηση της εξουσίας τους. Αποτελεί φασίζουσα τακτική σπίλωσης και φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής.

Η ανεξάρτητη συλλογικότητα Πολίτες του Βύρωνα, που κάθε φορά η τοπική εξουσία μας κοσμεί με διάφορα επίθετα γιατί είμαστε ενοχλητικοί με τις δράσεις μας και γιατί ασκούμε κριτική στην εξουσία της θα συνεχίσουμε τη δράση μας.  Όσο συνεχίζουν αυτοί την πολιτική δε θα μας φιμώσουν ούτε θα αποσπάσουν τη συναίνεσή μας. Μπορεί η τοπική εξουσία να μας λέει γνωστούς αγνώστους, εμείς απολογούμαστε και κρινόμαστε για τις δράσεις και τις πράξεις μας από την κοινωνία της πόλης. Τους πολίτες αφουγκραζόμαστε και μαζί με αυτούς αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών της κεντρικής και τοπικής εξουσίας.
Πολίτες του Βύρωνα

H ανακοίνωση αυτή   των Πολιτών του Βύρωνα αναφέρεται στην απάντηση του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Βύρωνα Φίλιππου Καρατζά -η οποία εστάλη και στο «Βαθύ Κόκκινο» και αφορά προηγούμενη ανακοίνωση των Πολιτών Βύρωνα ,(βλέπετε εδώ) σχετικά με την έλλειψη θέρμανσης στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης.
Επίσης για το ίδιο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα (εδώ)

Η ανακοίνωση του κ. Καρατζά είναι η εξής:  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν υπάρχουν παιδιά που κρυώνουν στους Παιδικούς Σταθμούς του Βύρωνα!
Στα όρια της πολιτικής αλητείας η ανακοίνωση των «Πολιτών Βύρωνα»!

Γελοίες και ανυπόστατες είναι οι καταγγελίες ότι «βρέφη και νήπια φιλοξενούνται σε ένα παγωμένο περιβάλλον» σε Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Όλες οι αίθουσες στο σύνολο των Παιδικών Σταθμών του Βύρωνα είναι εξοπλισμένες με νέες και συντηρημένες μονάδες κλιματισμού (air condition), με αποτέλεσμα η θέρμανσή τους να μην βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο πετρέλαιο. Έτσι, ακόμα και στους Παιδικούς Σταθμούς που σήμερα, λόγω καθυστερήσεων στην έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου, δεν έχουν πετρέλαιο, τα παιδιά ζεσταίνονται κανονικά.

Η ανακοίνωση για δήθεν καταγγελίες γονέων σχετικά με παιδιά που παγώνουν κινείται στα όρια της πολιτικής αλητείας, μιας και κάποιοι γνωστοί-«άγνωστοι» προσπαθούν, μέσα από την ανωνυμία τους, να εκμεταλλευτούν μικροκομματικά και παραταξιακά ακόμα και τα ίδια τα παιδιά μας! Ας το πάρουν απόφαση μερικοί ότι οι απαρχαιωμένης, μαφιόζικης και γκεμπελίστικης λογικής ανακοινώσεις θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει, πρώτα και κύρια από την ίδια την κοινωνία! Ντροπή!

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

Φίλιππος Καρατζάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *