Μαθήματα (ναζιστικής) ιστορίας και για το ’21

getFile-129-150x150Του Τάσου Τσακίρογλου

Σε προνομιακό της πεδίο επιχειρεί να αναδείξει η Χρυσή Αυγή την αφήγηση της Ιστορίας, ακολουθώντας τη γνωστή γραμμή της αναθεώρησης και πλαστογράφησης των γεγονότων μέσω ερμηνειών που ταιριάζουν στη ναζιστική της φιλοσοφία. Ετσι, μετά τον «κύκλο πνευματικής αφύπνισης – Διάπλαση των παίδων» σε εξάχρονα στην Αρτέμιδα Αττικής, ο οποίος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου οργανώνει αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο «Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας», με θέμα «Η αλήθεια για το ’21».

Το πνεύμα των μαθημάτων σε παιδιά βασιζόταν σε κείμενο του χουντικού προπαγανδιστή Γιώργου Γεωργαλά του 1967, σύμφωνα με το οποίο, «αυτή η ηλικία είναι κατάλληλη για να φυτέψεις στο παιδί ένα πρότυπο. Η παιδική ηλικία είναι κατάλληλη για να διαμορφωθούν οι τάσεις, οι κλίσεις, τα ιδεώδη διά μέσου της φαντασίας». Οσον αφορά τον νέο κύκλο, το «παιδαγωγικό» και «διδακτικό» έργο έχουν αναλάβει ο ίδιος ο μικρός «φίρερ», Ν. Μιχαλολιάκος, ο υπαρχηγός του Χρ. Παππάς, ο βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης, αλλά και ορισμένα άλλα πρόσωπα, των οποίων η κομματική ταυτότητα δεν αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καθώς παρουσιάζονται με τις «ουδέτερες» ιδιότητες του ιστορικού, του παιδαγωγού, του καθηγητή Ιστορίας ή ακόμα και του γιατρού!

Μια πρόγευση του τρόπου που αντιλαμβάνονται την αφήγηση των ιστορικών γεγονότων μάς έδωσαν πρόσφατα οι χρυσαυγίτες με τον ισχυρισμό τους ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και ότι απλώς πρόκειται για ακόμα έναν «μύθο της Αριστεράς», ενώ μοίρασαν και φυλλάδιο με τίτλο «Πολυτεχνείο: Ζητούνται νεκροί. Ο ευρών αμοιφθήσεται (sic)»! Στο ίδιο κλίμα προσέγγισαν και το θέμα του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τους ναζί. Μιλώντας στη Βουλή, ο Χρ. Παππάς δήλωνε: «Βέβαια θα μπορούσαν τότε να τα έχουν πάρει τα χρήματα και να μην δώσουν λογαριασμό. Αλλά εκείνοι οι Γερμανοί, ό,τι και να ήταν, όσα και να έκαναν, είχαν την ευθύτητα να αναγνωρίσουν την οφειλή τους και να δηλώσουν ότι θα τα επιστρέψουν στο τέλος του πολέμου. Ετσι είδαν το καθήκον τους και έτσι έπραξαν. Βέβαια τότε μπορεί να είχαν αυτή την άποψη, πιστεύοντας ότι θα έβγαιναν νικητές και θα σέβονταν την υπογραφή τους. Τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά όμως. Οι ίδιοι ηττήθηκαν, η χώρα τους διαμελίστηκε».

Για τους «νεομάρτυρες και εθνομάρτυρες του Ελληνισμού» θα μιλήσει ο «παιδαγωγός» Νικόλαος Λεμοντζής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Τι έλεγε ο κ. Λεμοντζής για τις θέσεις της ΟΛΜΕ σχετικά με τον ρατσισμό; «Ντροπή και αίσχος στα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης που ενδεδυμένα το μανδύα του προφεσόρου ποδηγετούν την πνευματική ανάπτυξη της νεολαίας […] Αυτός ο φορέας των αριστεριζόντων καθηγητάδων δείχνει ακόμα μία φορά την ολετηριακή του κουλτούρα». Μ” αυτόν τον «ψύχραιμο» και «αποστασιοποιημένο» τρόπο θα διδάξει ιστορία στο κοινό.

Με το φετίχ του εθνικισμού, το «κρυφό σχολειό» θα ασχοληθεί η «ιστορικός» Γεωργία Δημοπούλου, μέλος του κόμματος και αρθρογράφος στο κομματικό website. Σε άρθρο της (15/1/2013) αναφορικά με την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε σημειώνει: «επικεφαλής τού “υπέρ” είναι δύο εγνωσμένης φυλετικής ταυτότητος βουλευτές: ο αρχηγός των Εργατικών, Εντουαρντ Μίλιμπαντ, γιος πολωνοεβραίων μεταναστών, του οποίου ο πατέρας ήταν μάλιστα μαρξιστής καθηγητής πανεπιστημίου και ο άλλος ο πρώην υπουργός των Εργατικών, Πήτερ Μάντελσον, γιος του διευθυντή διαφημιστικού της εφημερίδας Jewish Chronicle, δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος, ο οποίος στα νιάτα του ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας». Δεν απομένει παρά η τοποθέτηση του κίτρινου αστεριού στο πέτο τους από την κυρία Δημοπούλου, η οποία, όπως και οι άλλοι κατηχητές της Ιστορίας δεν κρύβουν τις νεο(παλαιότατες)ναζιστικές τους απόψεις.

Πηγή: Η Εφημερίδα τωνΣυντακτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *