Περιμένοντας τους μετεωρίτες

Perseid-Meteor-06-640x426Ενθουσιασμός στο ακροατήριο. Ο εντός νοσοκομείου υπάλληλος της τρόικας , φανατικός θαυμαστής της πολιτικής του μνημονίου για την υγεία, αγαπά τον ανοιχτό και καθαρό δημόσιο διάλογο με τους ”πελάτες”, νυν και επόμενους του δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Αυτού του  νοσοκομείου, πού πυρετωδώς προετοιμάζει για μετατροπή του σε Ανώνυμη Εταιρεία, δηλαδή μαγαζί για τουρίστες.

Εγκαλείται από και απαντά σε δημοσιεύματα της μεγαλύτερης ένωσης χρόνιων πασχόντων (10.000 ασθενείς μόνο σε αιμοκάθαρση), δημοσιεύματα πού πλήττουν την εικόνα όλης της χώρας σε επίπεδο προμήθειας υγειονομικού υλικού, διαβεβαιώνοντας για την καθαρότητα διαδικασιών εκτελεσμένων κάτω από οδηγίες της τρόικας, με την ίδια θέρμη πού μας βεβαιώνουν οι κυβερνώντες ένα χρόνο τώρα, ότι δεν θα παρθούν άλλα καταστροφικά μέτρα.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου δεν έχει ανάγκη διοικητών για να επιδεικνύει την λειτουργία του και το βαθμό ασφάλειας πού παρέχει στον ασθενή.

Η απλήρωτη, εξαντλημένη, απογοητευμένη, καταχρεωμένη, συνεχής όμως παρουσία του προσωπικού σε 24ωρη βάση, είναι αυτό πού διασφαλίζει τους ασθενείς. Ο ασθενής εξάλλου είναι ο μόνος λόγος πού υπάρχουμε μέσα στο νοσοκομείο.

Οι ασθενείς επίσης είναι καθημερινά και αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των ζητημάτων πού προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία του, πρό και μετά μνημονίου και ο λόγος τους είναι ο μόνος καθαρός δημόσιος διάλογος.

Ο λόγος της γιαγιάς πού έρχεται στις 7 το πρωί, περιμένει σε μια ουρά για να πληρώσει το 5ευρο, σε άλλη ουρά για σφραγίσει το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις της, στην τρίτη για να μπεί στο τμήμα επειγόντων μετά από 2-3 ώρες αναμονή, στην τέταρτη για να γίνει αιμοληψία, στην πέμπτη για να υποβληθεί σε ακτινογραφία, στην έβδομη για το υπερηχογράφημα, στην όγδοη για να γράψει φάρμακα, στην τελευταία για να ξαναμπεί στο τμήμα επειγόντων και φτάνει το απόγευμα και το λεωφορείο για το χωριό έχει φύγει. Και όλα αυτά γιατί το νοσοκομείο δεν έχει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αντίστοιχο των αναγκών του, το ακτινολογικό μηχάνημα είναι ένα, το προσωπικό είναι λιγοστό και το κράτος ανάλγητο.

Ο λόγος του αιμοκαθαιρόμενου πού αγοράζει την βελόνα της αιμοκάθαρσης, για να σιγουρέψει την περιουσία του και τη ζωή του, τη φίστουλα του. Πού αγωνιά για τα οδοιπορικά πού δεν έρχονται, πού μένει ανασφάλιστος και χωρίς σύνταξη μέχρι να περάσει από το ΚΕΠΑ, πού γνωρίζει τα υπουργικά παιχνίδια και την αισχροκέρδεια με τα υλικά αιμοκάθαρσης πού παίζονται χρόνια τώρα στην δική του πλάτη, με την αρωγή και την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης.

Μαζικό ατύχημα κ. Διοικητά, είναι το κοινωνικό και υγειονομικό σήμερα. Είναι τα 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι, το 1,5 εκατ άνεργοι, είναι οι 5000 πού αυτοκτόνησαν, οι χιλιάδες νέοι πού μεταναστεύουν καθημερινά. Χαιρόμεθα πού το νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι έτοιμο και ικανό να απαντήσει στα σημερινά μαζικά ατυχήματα. Το διαβεβαιώνει ο διοικητής του με σαφήνεια.

Θα καλυφθούν λοιπόν δωρεάν οι εξετάσεις, τα φάρμακα και η νοσηλεία των ανασφάλιστων του νομού για να μη συνεχίσει να υπάρχει αυτή η αληθινά κοινωνική και πολιτισμική ντροπή στο τόπο;

 Για να μην προσβάλλεται ο κοινωνικός πολιτισμός μας, με την απαίτηση χρημάτων από ένα άρρωστο μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας;

Ρωτάμε εμείς, πού όλοι μαζί καταχραστήκαμε δημόσιο χρήμα, εξαπατήσαμε τους ασφαλισμένους κουρεύοντας τα αποθεματικά των ταμείων, κλέψαμε την σύνταξη και το εφάπαξ από τους συνταξιούχους, μιζαριστήκαμε από προμήθειες, Siemens και Βατοπέδια, εμείς πού καμιά φορά παρκάρουμε παράνομα στην πίσω αυλή γιατί δεν έχουμε τα 7 ευρώ ( απλήρωτοι γαρ επί 4 μήνες )για το parking και γιατί το πίσω parking του νοσοκομείου είναι αφύλακτο και δεν έχει θέση.

Κ. Διοικητά,

υπηρέτες των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, θιασώτες μνημονιακών αξιών, τυχοδιώκτες πού βρίσκουν ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν πολιτικά στοχοποιώντας εργαζόμενους, είναι αυστηρώς ακατάλληλο θέαμα για την κοινωνική, πολιτισμική και υγειονομική εξέλιξη του τόπου.

Προτεραιότητα αυτές τις δύσκολες ώρες είναι η εγγυημένη, επιστημονικά πιστοποιημένη ασφάλεια των ασθενών μας, των φαρμάκων τους και των υλικών. Αυτή την ασφάλεια την προσφέρουν οι άνθρωποι με την στάση και τις αξίες τους, όχι οι ισολογισμοί και οι καταγραφές.

Αν κάποια όρια εξακολουθούν να είναι δυσδιάκριτα, παρά την σημερινή κοινωνική συγκυρία, είναι γιατί η ομίχλη του φασισμού του κεφαλαίου έχει σκεπάσει τις ανθρώπινες αξίες και το μέσο μετατράπηκε σε αυτοσκοπό.

Λοιπόν Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες, πράγματι δεν μάς φταίνε μόνον τα μνημόνια, μας φταίνε και όλοι αυτοί πού τα υπηρετούν εγκληματώντας καθημερινά κατά των ανθρώπων αυτής της χώρας.

Μένει να φυσήξουμε όλοι μαζί για να καθαρίσει το τοπίο.

ΥΥ. Η Ένωση γιατρών, το σωματείο εργαζομένων και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου, δηλώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με club αιμοδοτών για καθαρόαιμους φασίστες.

 Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *