Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού 25 Μαρτίου

imagesΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21.03.2013

Πέρασε ένας χρόνος από την 25η Μαρτίου 2012, όταν πολίτες κάθε ηλικίας βιώσαν την αστυνομική βία και κρατική καταστολή, σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης συμφερόντων πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων.

Πέρασε ένας χρόνος αδιάκοπου και κλιμακούμενου αγώνα. Ενός αγώνα για την επιβίωση, την απασχόληση, το βουνό, τα δάση, τα νερά, τον αέρα, το μέλλον και την αξιοπρέπεια. Ενός αγώνα που δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα, αποσιωπήθηκε και συκοφαντήθηκε.

Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα επιστρατεύτηκαν ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, προπαγανδιστικά ΜΜΕ, πρέσβεις, εκβιαστές, τραμπούκοι, κρατική τρομοκρατία, αστυνομική αυθαιρεσία, δακρυγόνα στα σχολεία. Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται η ζωή μας, καταπατούνται τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας.
Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού 25 Μαρτίου

Εμείς όμως είμαστε ακόμη εδώ. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Έχουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα, ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, συγκεντρωνόμαστε στο κόμβο της Μεγάλης Παναγίας και περπατάμε προς το Χοντρό Δέντρο. Επισκεπτόμαστε τον Κάκαβο για να του δώσουμε γι’ άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι όσο υπάρχουμε θα υπάρχει και το βουνό. Ότι όσο υπάρχουμε, οι ανθρώπινες ζωές θα είναι πάνω απ’ τα κέρδη των ισχυρών.

Να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα αντέξουμε και θα νικήσουμε!

Συγκέντρωση ώρα 12.00 μεσημέρι στον κόμβο Παναγίας

Πορεία προς το Χοντρό Δέντρο

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *