Aπόφαση Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γιατρών Ρεθύμνου

Νοσοκομείο_Ρεθύμνου_020312-e1330726489790Η δημόσια παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Ξυπολυτά το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώνει τη θέση και το ρόλο του: ο εντός του νοσοκομείου υπηρέτης της Τρόικας, ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στο νομό. Με τοποθετήσεις στα μέσα αλλά και με τα κείμενά του προσπαθεί να σχηματίσει μια εικόνα πλαστή τόσο για το έργο που επιτελεί ο ίδιος, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Προσπαθεί να πείσει τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία ότι με τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία 50% κάτω και με τον ΕΟΠΥΥ να μη δίνει ούτε 1 Ε, το Νοσοκομείο Ρεθύμνου προμηθεύεται τα καλύτερα υλικά. Προσπαθεί να μας πείσει ότι με την επιτροπή προμηθειών υγείας να μη λειτουργεί και με τους διαγωνισμούς να μην ολοκληρώνονται, το Νοσοκομείο μας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην προμήθεια υλικών.

Δεν αποφεύγει μάλιστα να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα της παραπληροφόρησης με δραματικές δηλώσεις περί κλοπών (!) στις αποθήκες του Νοσοκομείου, σε μια ανήθικη προσπάθεια να στοχοποιηθούν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ιδρύματος. Ποιός έκλεψε και ποιός κλέβει κύριε Διοικητά; Όποιος δεν απαντά αφήνει άθλιους υπαινιγμούς και δεν είναι παρά κοινός συκοφάντης.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον ελλειπώς ενημερωμένο κ. Ξυπολυτά, ότι κορυφαίοι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι και Διεθνείς Ανθρωπιστικές Οργανώσεις συνδέουν άμεσα την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη υλικών στα ελληνικά Νοσοκομεία με την αύξηση ανθεκτικών στελεχών μικροβίων σε αυτά. Οι πολίτες αυτού του τόπου γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά ότι χρειάζεται κατά καιρούς ν’ αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για να εξυπηρετηθούν.

Όχι κύριε Διοικητά, δεν αποτελεί εξαίρεση το Νοσοκομείο που με αυτοθυσία διοικείτε δια… εξονυχιστικών ερευνών στις αποθήκες γραφικής ύλης. Ούτε βέβαια οι εκατοντάδες κουβέρτες που με χαρά ανακαλύψατε αρκούν για να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο, όσο φυσικά το ναυάγιο του ΕΛΛΗ Τ. που επικαλείστε αποτελεί μακρινό σενάριο.

Εμείς οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, απλήρωτοι και δουλεύοντας με εξουθενωτικά ωράρια, κρατήσαμε αυτό το Νοσοκομείο όρθιο. Γι’ αυτό και δεν απολογούμαστε παρά μόνο στον ασθενή. Όσοι προσπάθησαν ως τώρα να κάνουν στις πλάτες μας μικροπολιτική ή να επιδείξουν τις ηγετικές τους ικανότητες με συμπεριφορά σατραπίσκων, απέτυχαν παταγωδώς.

Όσον αφορά την είδηση που κυκλοφόρησε πρόσφατα για τη δήθεν Τράπεζα Αίματος της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

– Ο ρατσισμός και οποιαδήποτε διάκριση δεν έχει καμία θέση μέσα στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και στο ρόλο του γιατρού ως λειτουργού. Επομένως, δεν μπορεί να υπάρξει σ’ ένα Νοσοκομείο, Τράπεζα Αίματος ρατσιστικής οργάνωσης.

– Το αίμα που δίνεται στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου μας, διατίθεται κατά την κρίση της ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. Όταν οι “καθαρόαιμοι” νεοναζί βρεθούν στην ανάγκη μετάγγισης, κανείς δεν τους εγγυάται ότι το αίμα που θα λάβουν δεν προέρχεται από αλλοδαπό αιμοδότη.

– Το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν πρόκειται να υποστηρίξει καμία εξωτερική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι επί της ουσίας, η περίφημη και πολυδιαφημισμένη Τράπεζα Αίματος της Χρυσής Αυγής είναι μια απάτη. Μπορεί να μην έχουμε νομικά την αρμοδιότητα να την καταργήσουμε, αλλά ηθικά και ουσιαστικά την έχουμε ήδη καταργήσει.

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί του Ρεθύμνου, σ’ ετούτη την κρίσιμη ώρα ξεκινούν έναν ακόμη αγώνα για τη Δημόσια Υγεία και για την αξιοπρέπεια των Υγειονομικών.

Αποφασίζουμε:

    Επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 26/3 για την άμεση πληρωμή των τακτικών εφημεριών Δεκ. Ιαν. Φεβ., και των πρόσθετων εφημεριών από τον Απρίλιο του ‘12 και μετά.

 Κατάθεση προγραμμάτων εφημερίας για το μήνα Απρίλιο με 7 εφημερίες το ανώτερο, όσες δηλαδή ορίζει ο νόμος.

 Εξόρμηση στην πόλη την Πέμπτη 28/3 με ενημερωτικό υλικό και κάλεσμα για συμπαράσταση.

    Κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης σε χρόνο που θα ορίσει η συνέλευση.
Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και επαρκείς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι ελλείψεις προσωπικού και η εξοντωτική υπερεργασία των ελάχιστων που έχουν απομείνει, οδηγούν στην προσωρινή αναστολή της τακτικής λειτουργίας των χειρουργείων. Δεν πάει άλλο!

Απαιτούμε άμεση στελέχωση του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο, και ανανέωση όλων των συμβάσεων που λήγουν.

Απαιτούμε από τη διοίκηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εφημερευόντων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι οποίοι έχουν επανειλημμένα γίνει στόχος βίαιων επιθέσεων. Καλούμε την κοινωνία να περιφρουρήσει τους ανθρώπους που με αυτοθυσία μοχθούν για την περίθαλψή της.

Καλούμε τον Ιατρικό Σύλλογο, τους Συλλόγους των Ασθενών, τα Σωματεία των Συνταξιούχων, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και το σύνολο των Ρεθυμνιωτών, να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.

«Μου είπαν: Είσαι μικρός, αν κάνεις ένα ακόμα βήμα θα σε αφανίσουν. Είπα: Αν δεν το κάνω θα είμαι ακόμη πιο μικρός.»
Βασος Λυσσαριδης

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *