Το θράσος και η προκλητικότητα του υπόδικου για κακούργημα Γ. Παναγόπουλου

gseeΤου Γ. Γ.

Διάβαζα την «Διακήρυξη Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ» που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«Στα τρία χρόνια που πέρασαν, η ηγεσία της ΓΣΕΕ έδειξε τη γύμνια και τη χρεωκοπία της. Παρέμεινε υποταγμένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και της τρόικας, στη λογική των “κοινωνικών εταίρων”…. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που όποιος τον ακούσει αντιλαμβάνεται πως δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους αλλά τους βιομήχανους, και η συνάντηση της ΓΣΕΕ με την τρόικα, αποτελούν χαρακτηριστικές εκφράσεις της σαπίλας του συνδικαλισμού της υποταγής».

Πέρα απ’ τις σωστές επισημάνσεις μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα. Με τι μούτρα, πόσο χοντρόμπετσος μπορεί να είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος και έχει το θράσος να διεκδικεί πάλι την ψήφο των εργαζομένων για να τους εκπροσωπήσει στην ανηλεή επίθεση που δέχονται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου όταν ο ίδιος είναι υπόδικος και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, με την κατηγορία ότι τα έκανε πλακάκια με τον Ομιλο Μυτιληναίου για να ζημιωθεί το δημόσιο και να  καρπωθεί ζεστό κρατικό χρήμα ο καπιταλιστής  100.000.000.!!! (Λέτε να το έκανε με το .. αζημίωτο;)

Αναφέρομαι στις διώξεις που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Αρ. Κορέας  εναντίον των προσώπων που συμμετείχαν στη διοίκηση της ΔΕΗ το 2007 και  υπέγραψαν την σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

Αθανασόπουλος και Μέργος παραιτήθηκαν από το κυβερνητικά πόστα τους –για τις δικές τους σκοπιμότητες- όμως ο Γ. Παναγόπουλος που υπάρχει και η δικιά του υπογραφή κάτω απ’ την σκανδαλώδη σύμβαση, δεν έχει τέτοια προβλήματα. Σαν ξεπουλημένος γραφειοκράτης συνδικαλιστής σφυράει αδιάφορα έχοντας το θράσος και την αναίδεια –ιδιότητες που ποτέ δεν έλειψαν από τύπους του φυράματος του- να μας παρουσιάζεται σαν «ηγέτης» του κόσμου της εργασίας.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3616.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *