Κοροϊδία και απάτη

Από τον “Ριζοσπάστη”

«Τα αίτια της κρίσης είναι η μεγάλη αδιαφάνεια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου, η ανισότητα που υπάρχει στον κόσμο, η τεράστια συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στα χέρια των λίγων. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί σοβαρή και δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

Μέγιστη κοροϊδία και απάτη. Η κρίση, αγιάτρευτη αρρώστια του καπιταλισμού, οφείλεται στην υπερσυσσώρευση κερδών και κεφαλαίου, που ενίσχυσε η πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ενισχύει η σημερινή κυβέρνηση, νομοθετώντας, με βάση το μνημόνιο, μείωση μισθών και συντάξεων, δουλειά ως το θάνατο, παράδοση του δημόσιου τομέα Υγείας στην επιχειρηματικότητα, τεράστια αύξηση έμμεσης φορολογίας, άρα δραστική μείωση στο λαϊκό εισόδημα, τεράστιες φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους, μεγαλέμπορους, τεράστια ενίσχυση καπιταλιστών και τραπεζιτών με ζεστό χρήμα που αδειάζει τα κρατικά ταμεία (νέο πακέτο 10 δισ. ευρώ ετοιμάζεται για τις τράπεζες μετά τα 28 δισ. που πήραν).

Η διαφάνεια, οι θεσμοί, ο δημοκρατικός έλεγχος δε φέρνουν αυξήσεις μισθών – συντάξεων, ούτε μείωση ορίων συνταξιοδότησης, δεν εξαλείφουν φτώχεια, ανεργία. Απάτη όσα είπε ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ για συγκέντρωση εξουσίας και πλούτου στους λίγους, αφού η πολιτική τους ενισχύει τα μέγιστα τη συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οσο για την αναδιανομή, με το μνημόνιο και τ’ άλλα μέτρα, είναι υπέρ των καπιταλιστών, φτηναίνοντας τους εργάτες, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Η «προσέλκυση επενδύσεων», το «νέο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης», οι «νέες ιδέες για την προσέλκυση τουριστών» ενισχύουν τους καπιταλιστές. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μέσα στον καπιταλισμό δεν υπάρχει.
Αντεπίθεση ως την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού.

0 απαντήσεις στο “Κοροϊδία και απάτη”

  1. Ο λαος τρομακρατειται με τα ΜΜΕ. Ο λαος "φοβαται". Ο ενας ανθρωπος λειτουργει σαν μεγενθυτικος φακος του φοβου οταν ερχεται σε επαφη με τους αλλους.

    Ο λαος δεν εχει αγωνιστικη παιδεια αλλα αραξοκολικη. Καποιοι ειναι οι βολεμενοι και για αυτο κρυφοι ή φανεροι υποστηριχτες τους συστηματος και δεν μιλανε αλλα ζητανε απο τους αλλους να κατεβουν στους δρομους. Καποιοι συναγελαζονται στα γραφεια πολιτικων για μιζες, ρουσφετια, ξεπληματα, υποστηριξη κτλ.

    Το συστημα φοβαται το να νοιωσεις ελευθερος.

  2. και που ειναι ο λαοσ να βγη στουσ δρομου εκει στην αθηνα να τουσ πεταξει ολουσ αυτου στη θαλασσα ΄¨

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *