Τα ΌΧΙ τα μικρά και τα Μεγάλα

Horace_Vernet-BarricadeΓράφει ο Η.Φ.

Είχαμε υποσχεθεί να δώσουμε στο «Βαθύ Κόκκινο» ένα σημείωμα για τις διεργασίες στην αριστερά.Τελευταία γεγονότα στην  Κύπρο και το όχι της Κυπριακής Βουλής που εύστοχα διαβάσαμε σε άλλο άρθρο (Ένα όχι δεν φέρνει την άνοιξη» χωρίς να είμαστε εκτός θέματος μας αναγκάζει να σκεφτούμε λίγο πιο ειδικά και να ρωτήσουμε τους διάφορους αριστερούς πανηγυρίζοντας:

.Μήπως θεωρούν αυτό το όχι απόδειξη αξιοπρεπείας ανυπακοής απέναντι στο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και κατ ακολουθία μεγάλη πράξη αντίστασης του λαού:

Εμείς λέμε:

Το όχι, είναι όχι της αστικής τάξης της Κύπρου και στοχεύει στην διαφύλαξη των ιδιοτελών συμφερόντων της και μόνο.

Μια σημείωση:

«Οι αστικές τάξεις – τώρα τελευταία στην προσπάθεια του γλαφυρού λόγου, κάποιοι τις λένε ελίτ ή ιθύνουσες τάξεις ,ας μας συγχωρήσουν  εμείς θα συνεχίσουμε να τις λέμε αστικές τάξεις-   το ιδιοτελές, το ατομικό, το προσωπικό, το ταξικό τους συμφέρον, το  ταυτίζουν με το αφηρημένο εθνικό συμφέρον και κατ ακολουθία με το ασαφές λαϊκό συμφέρον, εμφανίζοντάς  το, σαν γενικό κοινωνικό συμφέρον.  Και αυτό γιατί στοχεύουν στην ουδετεροποίηση της εργατικής τάξης και στην μετατροπή της από τάξη για τον εαυτό της, σε αρωγό των ταξικών τους σχεδίων.

Τις επόμενες μέρες που το φαινόμενο θα εξελιχτεί θα δούμε πιο καθαρά όλοι  περί τίνος πρόκειται και είμαστε σίγουροι ο,τι οι αυταπάτες πολλών αριστερών θα μετατραπούν σε αβεβαιότητες και αγωνίες.

Το σχόλιο θα μπορούσε να τελειώνει εδώ, .όμως αξίζει τον κόπο να πούμε και τη δική μας θέση:

Είμαστε υπέρ της κατάργησης της ιδιωτικής ιδιοκτησίας σαν έναν από τους  γενικούς πρωταρχικούς όρους που φωτίζει όλες τις σκέψεις και τις δράσεις μας και καθορίζει την τακτική μας στο σήμερα.

Κατά συνέπεια, θεωρούμε ό,τι οι τράπεζες στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να κρατικοποιηθούν και η κίνηση των κεφαλαίων να ελεγχτεί.

Να ελεγχτεί το πόθεν έσχες  των μεγαλοκαταθετών  και δημευθεί το μαύρο χρήμα.

Να φορολογηθούν οι καταθέσεις πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ κλιμακωτά.

Να διαγραφεί το δημόσιο χρέος και τα χρέη των εργαζόμενων προς τις τράπεζες.(όχι τα χρέη των «μικρομεσαίων» και των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων.

Τα χρήματα που θα προκύψουν να μπουν σε ειδικό λογαριασμό για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, με ειδικευμένο σχέδιο κατά κλάδο παραγωγής και βασικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των εργατικών αναγκών, την εξάλειψη της ανεργίας και την δημόσια δωρεάν λειτουργία της υγείας και της παιδείας.

Όλα αυτά προϋποθέτουν την έξοδο  των χωρών μας από  την Ε.Ε., την διάλυσή της και τη σύναψη  ελεγχόμενων διεθνών  επωφελών ων σχέσεων  με όλες τις χώρες του κόσμου.

Προϋποθέτουν έλεγχο των μονοπωλιακών επιχειρήσεων που δρουν ανεξέλεγκτες μέχρι τώρα και καθορίζουν το μέλλον μας  ασκώντας πολιτικές  και επιβάλλοντας κυβερνήσεις.

Προϋποθέτουν μια επαναστατική αριστερά που δεν θα χάνεται στην διελκυστίνδα  εξυπηρέτησης μικροαστικών συμφερόντων – στην ουσία εξυπηρέτησης ταξικών αστικών συμφερόντων – ούτε θα έχει την ψευδαίσθηση  ό,τι  με μεταρρυθμίσεις και σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δήθεν εταίρους μας θα βρεθούν επωφελείς λύσεις για τους εργαζόμενους. «Θα προτρέπανε τους παλιούς φίλους μας  που οραματίζονται αριστερές κυβερνήσεις να μελετήσουν τον βίο και την πολιτεία  του ΑΚΕΛ»

Προϋποθέτουν ένα επαναστατικό κίνημα που δεν θα χάνεται σε γενικόλογους αντικαπιταλισμούς, ούτε θα φοβάται να βγει από την ατζέντα  που θέτει η αστική τάξη και ο ιμπεριαλισμός, με αποτέλεσμα κάθε φορά να γίνεται ουρά της έκφρασης του ενός ή του άλλου συμφέροντος χαμένο κάθε φορά στις αντιιμπεριαλιστικές αντιθέσεις , αλλά με σαφή τρόπο να αγωνίζεται για την ενότητα της εργατικής τάξης και όλων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων στρωμάτων, χωρίς να κρύβει τις τελικές προθέσεις του,  που είναι η κοινωνία των ελεύθερων συνεταιρισμένων παραγωγών των ελεύθερων ανθρώπων. Για να προέρθει αυτή η κοινωνία απαιτείται κοινωνική η αλλιώς -για να μην ξεκόβουμε και από την ιστορία- προλεταριακή επανάσταση.

Τούτη την ώρα οι συσχετισμοί είναι σε  βάρος μας Το καπιταλιστικό σύστημα παρά τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις καταφέρνει να λειτουργεί και να υλοποιεί τα σχέδια του .

Η αστική τάξη της χώρας μας διατηρεί παρά τις επισφαλείς ισορροπίες την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Η αριστερά ηγεμονεύεται «από αριστερούς μικροαστούς» λάτρεις  του μικροαστικού σοσιαλισμού δηλαδή του αντιδραστικού σοσιαλισμού.

Τα κόμματα και οι οργανώσεις που λένε ό,τι  θέλουν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ανίκανα και φοβικά κοιτάν από την γωνία, μετρώντας με το υποδεκάμετρο το υ γραφειοκράτη τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Και η εργατική τάξη διαλυμένη, έρμαιο στα χέρια των αφεντικών, ελαχιστοποιεί τις προσδοκίες της, πάει στην δουλεία – περί δουλείας πρόκειται – και εκλιπαρεί στις ουρές της ανεργίας για ένα μικρό εισόδημα για να ταΐσει τα παιδιά της.

Η κρίση του συστήματος καλά κρατεί, η ανασυγκρότησή   του  αν γίνει θα περάσει μέσα από την καταστροφή χιλιάδων ανθρώπων.

Χρεία δεν έχουμε μαρτύρων, το ζούμε καθημερινά.

Εμείς δεν ανήκουμε στους οπαδούς της διαχείρισης της  κρίσης του καπιταλισμού, ούτε ονειρευόμαστε τις δήθεν παλιότερες καλές εποχές, γιατί και στις παλιότερες εποχές ζούσαμε σκληρά  εργαζόμενοι και φτηνά αμειβόμενοι.

Οι καπιταλιστές είναι πιο άξιοι από μας και έχουν εμπειρία γα το πώς θα λύσουν τα προβλήματα του συστήματός τους.

Ανήκουμε  σ΄ αυτούς που αντιλαμβανόμενοι τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και τις «δυνατότητές του» βλέπουμε και μέσα από αυτή την κρίση του τις δυναμικές που προκύπτουν για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από τη μισθωτή σκλαβιά

Ήρθε η ώρα λοιπόν να για τα δικά μας ΌΧΙ τα μεγάλα  

 Ως υστερόγραφο και για την συνέχεια της κουβέντας.
Σε όσους ζήτησαν να μάθουν για την ταυτότητά μου
 σε προηγούμενους  σχολιασμούς τους
απεριφράστως και όχι ταπεινά τους λέω  
δεν υπήρξα ποτέ παράγων του κινήματος
νενέκος  ,Ηρακλής του στέμματος και ζητοφωνατζής  
παρακοιμώμενος σε πολιτικά γραφεία.
δεν πείρα ποτέ φράγκο από κομματικά ταμεία
δεν φιλοδόξησα  ποτέ να εκπροσωπήσω
ούτε να το παίξω δήθεν πρωτοπορία
 μια και μόνο έχω ακριβή φιλοδοξία
ν΄ απελευθερωθούμε απ΄ την καπιταλιστική δουλεία    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *