Απέκτησε ανταγωνιστή ο Καρατζαφέρης

Καινούργια εθνοσωτήρας μας προέκυψε πάλι. Την λένε Ντόρα Μπακογιάννη και σύμφωνα με το μήνυμα της που υπάρχει στο διαδίκτυο ανέλαβε οικιοθελώς –αισθάνεται κι αυτή « πατριωτικό καθήκον να σώσει το λαό και την χώρα».

Πέρα απ’ τις αναμενόμενες κοινοτυπίες της του τύπου «Εδώ που βρισκόμαστε τώρα δεν δικαιούμαι να μείνω αμέτοχη. Αισθάνομαι χρέος μου να παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για την εθνική αναγέννηση για να ξεκινήσουμε ξανά…» μπλα μπλα μπλα έδωσε και το στίγμα του υπό διαμόρφωση πολιτικού της σχηματισμού.

Θα είναι ένα κόμμα ακραία νεοφιλελεύθερο και συντηρητικό. (Αν ακούσει κάποιος την Ιντερνετική τοποθέτηση της Μπακογιάννη βάσιμα θα μπορούσε να υποθέσει ότι της την έχει γράψει ο Στέφανος Μάνος αν και ξεπερνάει τον αρχηγό της «Δράσης» σε υπερασπιστικές φιλο-ΔΝΤ εκφράσεις).

«Η ψήφιση του μηχανισμού στήριξης δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σωθεί η Ελλάδα από τη χρεοκοπία και φυσικά αυτό μας δημιουργεί μια σειρά από υποχρεώσεις», μας λέει και τα «χώνει» στο πρώην κόμμα της επικαλούμενη ότι «αντί να πιέζει την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο ριζικά, επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος».
(Είναι συνεπής στις θέσεις της αφού μαζί με τον Κιλτίδη ψήφισαν το ασφαλιστικό τερατούργημα).

Ο Καρατζαφέρης απέκτησε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο –την κόρη του Μητσοτάκη- στον ακροδεξιό χώρο που ψαρεύει ψηφοφόρους. Το ερώτημα είναι αν έχει γίνει τόσο συντηρητική η κοινωνία μας που θα δώσει περιθώριο σε ένα τόσο νεοφιλελεύθερο πολιτικό μόρφωμα να επιβιώσει στο πολιτικό γίγνεσθαι.

0 απαντήσεις στο “Απέκτησε ανταγωνιστή ο Καρατζαφέρης”

  1. Επειδή η φωτογραφία είναι πολύ τρομακτική θα μου κάνατε μεγάλη χάρη αν βάζατε κάποια άλλη!
    Στην αρχή νόμιζα ότι κουνιόταν κιόλας. Έλα μέρες που είναι που μαζέψαμε τους παχυλούς μας μισθούς και τα τεράστια επιδόματα αδείας και θέλουμε να πάμε στο νησί- μην πάθουμε κανένα εγκεφαλικό απ' την κόρη του Δράκουλα, κακό ψόφο να 'χει…
    (σίγουρα το σχόλιό μου έχει μόνο πολιτικοκοινωνικοοικονομικά επιχειρήματα, το ξέρω, αλλά ρε παιδιά κάντε ένα ψυχικό κι εσείς, τι ζητάω; μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω!)

  2. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓ ΕΙΝΑΙ ΑΛΟΥΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ …. Ε >

  3. Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για σχήμα ανταγωνιστικό προς αυτό του φύρερ, μάλλον συμπληρωματικό είναι. Στα νερά της Δεξιάς υπάρχει ψαριά και για τους δυό, ο ένας θα ψαρεύει εθνικιστικά η άλλη νεοφιλελεύθερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *