Για τις ιστοσελίδες της λεγόμενης “κοινωνικής δικτύωσης”

Δεν ξέρουμε πόση επιστημονική βαρύτητα έχουν τα συμπεράσματα που προέκυψαν από πανελλαδική έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και της KAΠΑRESEARCH που είχε θέμα: «Facebook και σχέσεις».

Ο Δ. Ρίζος τα προβάλλει πρωτοσέλιδα στην φυλλάδα του και συγκεκριμένα γράφει: «Φλερτάρουν, ερωτεύονται και κάνουν… σεξ μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω Facebook! Όλο και περισσότεροι Ελληνες φαίνεται ότι εμπιστεύονται στις μέρες μας το χώρο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», για να φλερτάρουν με αγνώστους, αλλά και για να ζήσουν μοναδικές διαδικτυακές ερωτικές εμπειρίες».

Αυτό που είναι εφιαλτικό είναι οι εκτιμήσεις που κάνει ο Θάνος Ασκητής, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας. Λέει ανάμεσα στα άλλα: «Ο συγκεκριμένος τρόπος επικοινωνίας μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ανθρώπων μοναχικών, φοβικών και απομονωμένων …. η χρήση του διαδικτύου διαμορφώνει συχνά έναν εθιστικό τρόπο σεξουαλικής επικοινωνίας, όπως είναι το cybersex. … Έχω την αίσθηση ότι η επισκεψιμότητα στο Facebook, στα chat rooms και στις σελίδες dating θα αυξηθεί στο προσεχές μέλλον. … Λόγω της οικονομικής και κοινωνικής συμπίεσης η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία θα γίνεται μέσω διαδικτύου με ευκολία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Έτσι, ανέξοδα θα γεφυρώνει τη ζωή μας».

Επειδή όλο αυτό το φαινόμενο με τις ιστοσελίδες της λεγόμενης “κοινωνικής δικτύωσης” το έχουμε αναλύσει σε περασμένη ανάρτησή μας και θα ήταν πλεονασμός να επαναλάβουμε τις ίδιες διαπιστώσεις παραπέμπουμε τους αναγνώστες μας στο σχετικό κείμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *