Λόγια και πραγματικότητα

Δεν πέρασαν ούτε δυο βδομάδες που ανέλαβε διοικητής των ξένων κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους
Όταν ανέλαβε την ηγεσία των 140.000 ξένων στρατιωτικών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, κομπάζοντας δήλωνε: «Είμαστε εδώ για να νικήσουμε».
Εμείς τότε γράφαμε ότι, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι οι στρατιωτικές κατοχικές δυνάμεις έχουν πάθει ένα ανεπανάληπτο Βατερλό και, σύντομα θα έχει την τύχη του προκατόχου του στρατηγού Στάνλεϊ ΜακΚριστάλ.

Και το σημερινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας:

“Αυξάνονται οι επιθέσεις με θύματα στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Μέσα στις τελευταίες 24 ώρες 12 στρατιώτες της ISAF έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους οκτώ Αμερικανοί και τέσσερις Βρετανοί.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τον θάνατο οκτώ Αμερικανών στρατιωτών. Πέντε σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο νότιο Αφγανιστάν, οι τέσσερις σε έκρηξη βόμβας και ένας από πυρά ανταρτών.

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια επίθεσης ανταρτών σε αστυνομικό τμήμα στην Κανταχάρ. Στην επίθεση σκοτώθηκαν επίσης ένας Αφγανός αστυνομικός και πέντε πολίτες.

Τον Ιούλιο έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν 45 στρατιώτες της διεθνούς δύναμης, οι 33 από αυτούς Αμερικανοί”.

0 απαντήσεις στο “Λόγια και πραγματικότητα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *