Νέα Ιωνία: Εκδήλωση για το Μπλόκο της Καλογρέζας

bloko-ekdilosi-omilites.redΣτις 15 Μάρτη συμπληρώθηκαν 69 χρόνια από την μέρα που στην εργατογειτονιά της Καλογρέζας εκτελέστηκαν από τους γερμανούς ναζί, 21 νέα παλικάρια, εργάτες στα εργοστάαια της περιοχής μας και ένας ιταλός αντιστασιακός.

Θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας. Να μιλήσουμε για τη Νέα Ιωνία της Κατοχής, του εαμικού αντιστασιακού κινήματος, των δολοφονημέων υφαντουργών του ’43 και του Μπλόκου της Καλογρέζας.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ, επιδιώκουν να να παραχαράξουν την ιστορία, σπέρνοντας το δηλητήριό τους σε όσους αντιστέκονται, διεκδικούν, αγωνίζονται. Σήμερα που ο αγώνας ενάντια στη νέα βάρβαρη καταπίεση είναι αναγκαίος όσο ήταν και τότε. Σήμερα που ο λαός μας δίνει πάλι έναν σκληρό αγώνα για την επιβίωση και την απαλλαγή από τα μνημόνια, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους εκμεταλλευτές μας συνολικά.

Σας καλούμε όλες και όλους, λοιπόν, στην εκδήλωση που οργανώνει η “Εκτός Σχεδίου”, για το μπλόκο της Καλογρέζας, με ομιλητές δύο νέους ιστορικούς, μελετητές του κινήματος της Αντίστασης:

“69 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας.
Όψεις της ιστορικής μνήμης σε μια εποχή ανιστόρητης αμνησίας”.

Συζητάμε με τους:prosklisi_bloko

-Σπύρο Αλεξίου, ιστορικό: “Γιατί τόση συζήτηση για το ΕΑΜ σήμερα;”

-Μενέλαο Χαραλαμπίδη, συγγραφεά, ιστορικό: “Η Χρησιμοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας ενάντια στο στο εαμικό αντιστασιακό κίνημα στην κατοχική Αθήνα”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μάρτη, στις 19:30 στο 9ο δημοτικό σχολείο Καλογρέζας (Πέτρινο), Μουταλάσκη 64.

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

http://www.ektossxediou.blogspot.com/,

ektossxediou@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *