«Ιερό» ψαλίδι στους μισθούς εκπαιδευτικών

«Ψαλίδι» στους μισθούς των εκπαιδευτικών αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο των εκπαιδευτηρίων «Άγιος Απόστολος ο Νέος» στην περιοχή του Βόλου επικαλούμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
 Η περικοπή μάλιστα θα παρουσιαστεί ως δωρεά των εκπαιδευτικών προς το Ίδρυμα Νεότητας, το οποίο υπάγεται στην Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού Μαγνησίας.

Την πρωτοφανή και παράνομη απόφαση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου στη Θεσσαλία (μη κερδοσκοπικού και με τον μητροπολίτη Δημητριάδος εμπλεκόμενο) να περικόψει τρεις (!) μισθούς από τους εκπαιδευτικούς επικαλούμενο οικονομικά προβλήματα, καταγγέλλουν η
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Βορείου Ελλάδος (ΣΙΕΛΒΕ).

«Αρχισαν οι μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα;» αναρωτιέται το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ επισημαίνοντας τον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η υπόθεση αυτή ως «οδηγός δράσης» για όλους τους ιδιοκτήτες σχολείων, ώστε να περικόψουν τις αποδοχές των εκπαιδευτικών. «Τα αρμόδια εποπτικά όργανα της Πολιτείας δεν προέβησαν σε καμιά ενέργεια» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τονίζοντας, μάλιστα, πως μετά την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών -«που δέχθηκαν πιέσεις και εκβιασμούς»- στις ανακοινώσεις του Δ.Σ. του εκπαιδευτηρίου, ανέλαβε να εξηγήσει τα ανεξήγητα ο ίδιος ο μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η περικοπή μισθών των εκπαιδευτικών είναι «η μοναδική λύση» για το σχολείο, ονόματι «Αγιος Απόστολος ο Νέος».

Η ομοσπονδία καταγγέλλει την απόφαση ως παράνομη και ήδη έχει κάνει παρεμβάσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «η απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου των εκπαιδευτηρίων «Άγιος Απόστολος ο Νέος» είναι παράνομη, καθώς παραβαίνει το νομοθετικό πλαίσιο (ν. 682/77, άρθρο 36, παρ. 1) που καθορίζει σαφώς τις κατώτατες αμοιβές των εκπαιδευτικών».

Πηγή: Alfavita

0 απαντήσεις στο “«Ιερό» ψαλίδι στους μισθούς εκπαιδευτικών”

  1. Αυτή η Μητρόπολη Δημητριάδος πάντα έβγαζε μπουμπούκια!
    Αν θυμάμαι καλά από εκεί μας ήρθε κι ο μακαριστός ανεκδοτολόγος τηλεαρχιεπίσκοπος.
    Ο δε συνεχιστής του, Ιγνάτιος, είναι αυτός που παρουσιάζει το "Αρχονταρίκι" στην ΕΤ1 και έχαιρε της υποστήριξης της τηλεκαθηγήτριας Παναγιωταρέα όταν ήταν υποψήφιος για το θώκο.
    Πέρα από όλα αυτά έχω και 2 ερωτήσεις:
    1.Μήπως ήρθε -ξανά- η ώρα να αμφισβητηθεί (και να αρθεί) η ιδιοκτησία και η λειτουργία σχολείων από τις κατά τόπους μητροπόλεις ;
    2.Αυτός ο Άγιος Απόστολος πόσο νέος είναι; Αφού το χεράκι του το βλέπω να είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *