«Μικρό εγχειρίδιο για την πολιτική ανυπακοή» του Xavier Renou εκδήλωση – συζήτηση

indexΗ κατάληψη του Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Μικρό εγχειρίδιο για την πολιτική ανυπακοή» του Xavier Renou στο χώρο της κατάληψης την Πέμπτη 28 Μαρτίου2013 στις 20.00.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση…

Ζούμε σε εποχές   πλήρους ανατροπής και παράλληλης  βίαιης  επιβολής νέων όρων στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική σφαίρα.  Τριάμισι χρόνια τώρα ,το Σύστημα επιτίθεται με όλα τα μέσα που διαθέτει  και επιβάλλει πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας, τους όρους της συλλογικής εξαθλίωσης. Μισθοί και συντάξεις πετσοκόβονται , εργατικά δικαιώματα εξαφανίζονται   ανεκτίμητοι πλουτοπαραγωγικοί πόροι εκχωρούνται με ληστρικές και αδιαφανείς διαδικασίες  , πολύτιμες δομές (παιδεία υγειά ,κτλ) διαλύονται .και εγκαταλείπονται. Απέναντι σ αυτή την πρωτοφανή επίθεση, οι παραδοσιακοί φορείς κοινωνικής οργάνωσης (Συνδικαλισμός , Κόμματα ) αποκάλυψαν όχι μόνο  την ενδογενή τους ανεπάρκεια αλλά και όλα εκείνα  τα χαρακτηριστικά της συστημικής τους συγκρότησης . Έτσι οι μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις αντίστασης που εκτυλίχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα , όχι μόνο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους “Κρατούντες” , αλλά αντιθέτως λειτούργησαν εκτονωτικά ,οδηγώντας- με γοργούς ρυθμούς-  πολλούς στην απογοήτευσή και την εγκατάλειψη . Είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι οι τρόποι αντίδρασης και διεκδικήσεις που επιλέχτηκαν, εκφράζονται και εκφράζουν, σχέσεις “διαμεσολάβησης” και “ανάθεσης” που δεν υπάρχουν πια ! Όμως μέσα από τα αποκαΐδια συγκρότησης  του χθες, ένας νέος  Κόσμος γεννιέται παντού !. Είναι τα Κινήματα και οι Συλλογικότητες που με εντελώς νέους τρόπους θεσμίζουν  τις αρχές και τις αξίες τους , διαμορφώνουν  σχέσεις και προβάλλουν τις  θέσεις τους . Είναι στα πλαίσια αυτά , όπου η συζήτηση και ο προβληματισμός  για τις στοχεύσεις και την έκφραση  ” Πολιτικής Ανυπακοής” , αποκτά σημασία  τόσο σε επίπεδο  τακτικών αντιπαράθεσης και διεκδίκησης ,όσο και σε επίπεδο θεωρητικής και ιδεολογικής νοηματοδότησης  . Γιατί πάνω απ όλα τα” Νέα Υποκείμενα” δεν ζητούν να εξαργυρώσουν με όρους  Πολιτικής κυριαρχίας  μια αγωνιστικότητα του “φαίνεσθαι”, αλλά να καταστήσουν κοινωνικά αποτελεσματικές τις μορφές δράσεις τους . Γιατί οι μορφές δράσεις είναι άμεσα συνυφασμένες με τα χαρακτηριστικά συγκρότησης των  Συλλογικότητων ! .Η παρουσίαση -συζήτηση  -με θέμα το βιβλίο του  Xavier Renou “Μικρο εγχειρίδιο για την Πολιτική Ανυπακοή “-που συνδιοργανώνουν ο” ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος” με τους “Ηλιόσπορους” ζητάει να ενδυναμώσει και να εμπλουτίσει τον διάλογο πάνω στα ζητήματα δράσης και  οργάνωσης των πολυποίκιλων αυτοδιαχειριζομενων εγχειρημάτων .Να διερευνήσει τις μεθόδους και τους όρους μιας επανα-κοινωνικοποιήσεις των “αιτημάτων ” και των “προτάσεων”.

Ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στην Πετρούπολη στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της Πετρούπολης (στρογγυλή) και έρχεστε με τα ακόλουθα λεωφορεία: 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (στάση “Παλαιό Τέρμα”)    

Οργάνωση – συντονισμός: Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης-Ηλιόσποροι

Μέρα: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013  –    ΏΡΑ: 20.00
Τοποθεσία: Βοτανικός κήπος, πλ. Αγ.Δημητρίου Πετρούπολη
Πώς έρχεστε: Λεωφορεία 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (στάση “Παλαιό Τέρμα”)
Πληροφορίες: votanikoskipos@gmail.com  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *