Αμερικανοί, Γάλλοι και Γερμανοί … μας θέλουν “τρελά”

Από το “Ποντίκι”

Αυτόκλητοι υπερασπιστές της «φτωχής πλην τίμιας» Ελλάδας εμφανίζονται οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι! Τι άλλο θ’ ακούσουμε. Μέσω του «Ευαγγελίου του Καπιταλισμού», της «Wall Street Journal», οι Αμερικάνοι, με πρόφαση την υποστήριξη μας, την «έπεσαν» κανονικά σε Γάλλους και Γερμανούς επειδή από τη μία μας τραβάνε το αυτί για τα οικονομικά μας χάλια και από την άλλη μας πιέζουν αφόρητα να αγοράσουμε τα όπλα τους. Στο δημοσίευμα αναφέρονται:

* Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο να παραλάβει τα ελαττωματικά υποβρύχια τύπου «Παπανικολής», αλλά και να παραγγείλει άλλα δύο με κόστοςπάνω από 1 δισ. ευρώ!

* Το παζάρι της ελληνικής κυβέρνησης για αγορά έξι φρεγατών από τη Γαλλία. Κόστος έξι
δισ.!

* Η προμήθεια επίσης από τη Γαλλία 15 ελικοπτέρων Super Puma!

Ο Αμερικάνος συνάδελφος παρουσιάζει μια σειρά στοιχείων που αποδεικνύουν ότι μία από τις θηλιές  που πνίγουν την ελληνική οικονομία είναι τα όπλα. Πέμπτη χώρα στον κόσμο σε εξοπλιστικές δαπάνες είμαστε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και μάλιστα επικαλείται τις δηλώσεις του Μπαγίς, του υπουργού Προεδρίας της κυβέρνησης Ερντογάν, ο οποίος θα θυμάστε ότι μας καλεί να σταματήσουμε να αγοράζουμε όπλα και να κάνουμε , love, not war.

Βέβαια ο Μπαγίς δεν διευκρίνισε ότι η πρόταση του για πάγωμα των αγορών όπλων αφορά μόνο την Ελλάδα και ότι στον… έρωτα υπάρχει και το… οθωμανικό, το οποίο ως γνωστόν… πονάει.

«Ψωνίστε αμερικάνικα»

Μια εφημερίδα όπως η «Wall Street Journal» αλλά και οι συντάκτες της ασφαλώς και γνωρίζουν το όργιο εξοπλισμών στην Τουρκία. Κάνουν όμως… την κορόιδα, γιατί οι Τούρκοι ψωνίζουν σταθερά «προϊόντα» made in USA,

Το δημοσίευμα της «καπιταλιστικής ναυαρχίδας» μ’ αυτό έχει να κάνει. Οι Αμερικάνοι θέλουν να υπενθυμίσουν στην Αθήνα ότι οι βιομηχανίες τους έχουν «στεγνώσει» και δεν μπορεί ο καλύτερος χορηγός τους, η Ελλάδα, να φλερτάρει
– έστω εκβιαζόμενη λόγω της οικονομίας
– μόνο με τους Ευρωπαίους. Καλά όλα αυτά και το μήνυμα εστάλη.

Η αμερικάνικη κυβέρνηση θέλει να είναι πάντα μέσα σ’ όλα τα προγράμματα των ελληνικών Ε.Δ. Δεν είναι τυχαίο ότι το δημοσίευμα βγαίνει τις,ημέρες που οριστικοποιείται η «επανεπικαιροποίηση»του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα εννέα προγράμματα έχουν να κάνουν με συντηρήσεις υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, στο νούμερο 10 έχει πέσει το θέμα του νέου μαχητικού, και ο… εκσυγχρονισμός των παλαιών F-16 … πάει για εξοπλιστικό πρόγραμμα με σφραγίδα ΔΝΤ.

Αν ο συνάδελφος εξ ΗΠΑ τα είχε γράψει όλα, θα μπορούσαμε πούμε «ν’ αγιάσει το χεράκι σου». Γιατί σωστό είναι ότι – και – τα υποβρύχια από Γερμανία μας βούλιαξαν. Δεν γράφει όμως για τις τσιμπημένες τιμές που μας… μοσχοπούλησαν διάφορα επί Καραμανλή και Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, το 2ΟΟ5. Ούτε λέει κουβέντα για τα όπλα που σήμερα προσπαθούν να μας πουλήσουν οι Αμερικάνοι.
Ο «Πόντικας» εγκαίρως σας έχει ενημερώσει για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τα μεταχειρισμένα Μπράντλεϋ.

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους πάντως, εμείς οι ίδιοι έχουμε δώσει δικαιώματα. Αφού κανείς δεν βγαίνει να πει καθαρά και ξάστερα ότι όπλα δεν αγοράζουμε για την επόμενη δεκαετία, αλλά, αντιθέτως, και συζητάμε και αγοράζουμε, λογικό είναι να μας την πέφτουν ακόμη και από τη “Wall Street”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *