ΕΛ(ληνικό) Α(συλο) Σ(αλταρισμένων)

Σε ένα θέμα που είχε δει το φως της δημοσιότητας εδώ και πάρα πολύ καιρό, (αρχικά είχε αναφερθεί από τον «Ελεύθερο Τύπο» στις 27/2/2009 και το είχαμε σχολιάσει τότε), επανέρχεται σήμερα το «Εθνος».

Αφορά τους μπάτσους, εν δυνάμει δολοφόνους, που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Γράφει το «Εθνος» σε ρεπορτάζ που το τιτλοφορεί «6 στους 100 αστυνομικούς δεν πρέπει να φέρουν όπλο»:
«Τα αποτελέσματα των ψυχιατρικών εξετάσεων των ενόπλων αστυνομικών προκαλούν ανησυχία για το ποιοι είναι τελικά οι… ένοπλοι φύλακές μας και ταυτόχρονα μεγάλη αναταραχή στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Το ποσοστό εκείνων που κρίνονται ακατάλληλοι να πιάνουν όπλο ξεπερνά το 6%! Μέχρι στιγμής, και μόνο στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, από τους 1.800 ένστολους που υπεβλήθησαν στα ψυχοτεχνικά τεστ, οι 110 αποφασίστηκε από τις επιτροπές να παραδώσουν το υπηρεσιακό τους όπλο και να περάσουν σε δουλειές γραφείου…».

Πολλές παρατηρήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε πάνω σ’ αυτό το δημοσίευμα. Π.χ πώς γίνετε μέσα σε 1,5 περίπου χρόνο τότε που οι εν δυνάμει μπάτσοι δολοφόνοι αριθμούσαν το 3% να έχουν φτάσει σήμερα στο 6% (αν δεχθούμε το αποτέλεσμα της έρευνας);

Αντι για οποιοδήποτε σχόλιο όμως θα προτείναμε στους αναγνώστες μας να δουν το Πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ (πολύ εύκολα βρίσκετε στο Ιντερνέτ) και παράλληλα να πάρουν υπ’ όψιν τους την ατιμωρησία και ασυλία που απολαμβάνουν οι μπάτσοι από την φυσική και πολιτική τους ηγεσία.

0 απαντήσεις στο “ΕΛ(ληνικό) Α(συλο) Σ(αλταρισμένων)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *