ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το ασφαλιστικό απ’ τους πρώτους που αντέδρασαν στις φήμες ότι πρόκειται να θιγεί και το δικό τους ασφαλιστικό ταμείο ήταν οι δημοσιογράφοι.

Ο πρόεδρος τους, Σόμπολος, μάλιστα, πήγε απρόσκλητος στη Βουλή και φυσικά ο πρόεδρος της κοινής συνεδρίασης των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του έδωσε το λόγο για τρία λεπτά. Πως τα εκμεταλλεύτηκε αυτός; Βγάζοντας ένα γλοιώδες λογύδριο, κεντρική ιδέα του οποίου ήταν ν’ αφήσει η κυβέρνηση άθικτο το Ταμείο των δημοσιογράφων και να κάνει ό,τι θέλει με τα υπόλοιπα: «Εμείς προσπαθήσαμε να πούμε και στον κ. Μαγγίνα, αλλά και στην κοινή γνώμη, ότι αυτά τα Ταμεία, τα υγιή και τα νοικοκυρεμένα Ταμεία, καλό θα είναι να τ’ αφήσουν ως έχουν και να κοιτάξει η κυβέρνηση να φτιάξει άλλα Ταμεία, που είναι προβληματικά, που είναι θνησιγενή, που δεν έχουν προοπτική».

Στην ίδια συχνότητα κινήθηκε και η μεγαλοδημοσιογραφία των καναλιών: ξεπατώστε τα ΒΑΕ, κάντε ό,τι θέλετε με το ΙΚΑ, όμως μη πειράζετε τα δικά μας Ταμεία. Κοντολογίς, έκαναν ένα παζάρι με την κυβέρνηση: θέλεις στήριξη στην αντιασφαλιστική σου επίθεση; Μη μας πειράζεις. Αλλιώς, θα ξεσηκώνουμε τον κόσμο. Το αποτέλεσμα τον εκβιασμό τους το αυτονόητο.

Οι Δημοσιογράφοι κέρδισαν την εξαίρεση από την «ενοποίηση» με… αντάλλαγμα: Την προστασία της κυβέρνησης Καραμανλή και το προβοκάρισμα των απεργών; Όπως διαβάσαμε στο «Παρόν» της Κυριακής η κυβέρνηση έκανε ειδικό ταμείο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο οποίο όμως ΔΕΝ μετέχουν όμως ούτε μοντέρ, ηχολήπτες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, ούτε κανείς άλλος εργαζόμενος σε κανάλια, ή ραδιόφωνο, ή portal ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. Αλλωστε κυβερνητικά παπαγαλάκια μπορεί να γίνουν μόνο δημοσιογράφοι. Αυτούς έχει ανάγκη ο κυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός. Κι όχι μόνο αυτό. Αύξησε κατά 300 ευρώ τις κατώτατες συντάξεις τους ενώ παράλληλα δεν θίγεται η καλύτερη διετία για την σύνταξη τους (ενώ για όλους τους άλλους είναι η τελευταία 5ετία).

Ετσι γ ακόμα μια φορά επιβεβαιώνετε το διαχρονικό σύνθημα ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *