Ψάχνοντας τον “καλό έμπορα”

Το τι χοντρές λαμογιές γίνονται διαχρονικά με τις λεγόμενες «αμυντικές δαπάνες» είναι εύκολο να φανταστεί κανένας. Ποτέ όμως αυτές δεν βγαίνουν στον αφρό και οι λόγοι είναι ευνόητοι.
Προσέξτε τώρα μια χοντρή φτιάξη που είναι σε εξέλιξη και δυστυχώς κανένα μπλογκ –από τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν έχουμε τέτοια απαίτηση- δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί μαζί της.

Όλα δείχνουν ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα πάλι θα αιμορραγήσει ο σκληρά φορολογούμενος λαός μας για τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Ένα πρόσφατο δημοσίευμα από το «Ποντίκι» με τίτλο «Αμερικάνοι, Γάλλοι, Γερμανοί, μας θέλουν …τρελά», είναι χαρακτηριστικό.

Πριν προχωρήσουμε, να τονίσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία διέθεσε το 2009 για τις ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές δαπάνες της ποσοστό 3,4% του ΑΕΠ της χώρας μας. Σε απόλυτους αριθμούς 7 δισ. ευρώ. Και για να έχετε μια αίσθηση για τι ποσό μιλάμε αρκεί να πούμε πώς αν αυτά τα λεφτά πήγαιναν για τις λαϊκές ανάγκες, όχι απλώς δεν θα χρειαζόταν τα κυβερνητικά μέτρα του περασμένου Μάρτη (αυξήσεις φόρων, ΦΠΑ, κατάργηση δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα σε μισθωτούς και συνταξιούχους κ.λ.π.) αλλά θα έμειναν και στα κρατικά ταμεία 1,2 δισ. ευρώ.

Επανερχόμαστε τώρα στις «φρέσκες» πολεμικές δαπάνες. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε έναν αδυσώπητο πόλεμο μεταξύ των «οπλάδων» και των κολαούζων τους για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα τσεπώσουν το χοντρό μπαγιόκο.
Από μια τέτοια αντιπαράθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι «διαμορφωτές της κοινής γνώμης». (Λέτε να το κάνουν με το αζημίωτο;).
Στο κέντρο της διαμάχης ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, αφού απ’ αυτόν σε μεγάλο βαθμό εξαρτάτε ποιοι «οπλάδες» θα προτιμηθούν και που θα πέσουν οι χοντρές μίζες.

Το σκηνικό αυτή την στιγμή είναι τούτο. Τα συγκροτήματα Μπόμπολα και Ψυχάρη στηρίζουν τον υπουργό Αμυνας. Από την άλλη ο Ευ. Βενιζέλος δέχεται μια λυσσαλέα επίθεση από τον Γ. Κύρτσο, με αλεπάλληλα του δημοσιεύματα.

Μάλιστα ο τελευταίος δημοσίευσε στην φυλλάδα του άρθρο με τίτλο «Εύκολες “αρπαχτές” στο Αμυνας» και με υπότιτλο «Ο Ε. Βενιζέλος στον δρόμο που χάραξε ο Α. Τσοχατζόπουλος».

Η αιχμή που αφήνει στοχεύοντας τον σημερινό υπουργό Αμυνας είναι ξεκάθαρη αφού σε σημείο του ρεπορτάζ του θυμίζει ότι ο Τσοχατζόπουλος απομακρύνθηκε «από τις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, με το σκεπτικό ότι είναι ένας πολιτικός ο οποίος, σύμφωνα με ενδείξεις, πλούτισε ιδιαίτερα εύκολα». (και με την ευκαιρία να πούμε ότι ο Τσοχατζόπουλος  τιμωρήθηκε πολύ σκληρά για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σε βάρος του –τα 16 σπίτια του οι οφ σορ αταιρίες του κλπ-. Με απόφαση του ΠΑΣΟΚ του έγινε αναστολή η ιδιότητα μέλους του κινήματος!!!)

Χτες μας προέκυψε και ο νεόκοπος εκδότης Ν. Χατζηνικολάου που με ένα καυστικό άρθρο στην φυλλάδα του μιλάει ότι «Επίορκοι και διψασμένοι για χρήμα πολιτικοί, σφιχταγκαλιασμένοι με λίγους δειλούς οσφυοκάμπτες στρατιωτικούς, έχουν στήσει εδώ και χρόνια ένα προκλητικό και χρυσοφόρο πάρτι της μίζας…. Και αυτή η εθνική προδοσία παραμένει ακόμα ατιμώρητη, παρά τις σημαντικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει κατά καιρούς.»

Είναι φανερό για όποιον διαβάσει τα γραφόμενα από Κύρτσο και Χατζηνικολάου ότι οι τύποι δεν έχουν πρόβλημα για τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες που αναγκάζουν το ελληνικό λαό να πληρώσει, αλλά εστιάζουν την κριτική τους «στα υποβρύχια που γέρνουν» ο ένας και στα «άρματα μάχης Leopard με ρωγμές στην θωράκιση τους» ο άλλος.
Με δυο λόγια, ναι να πληρώνει ο λαός αστρονομικά ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς, αλλά να τους προμηθευόμαστε απ’ τον «καλό έμπορα».
Ποιος είναι αυτός, Ε, κάτι περισσότερο από μας θα ξέρουν αυτοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *