Ανακοίνωση-Καταγγελία του ΝΑΡ για την καταδίκη των 3 συνδικαλιστών

logo_anakoinosi-copyΤο Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ σε 6-μηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).

Το δικαστήριο καταδίκασε τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η απόφαση μάλιστα πάρθηκε μετά από διαδικασία 2 ωρών, κατά την οποία δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη, ενώ ακόμα και οι καταθέσεις αστυνομικών και άλλων μαρτύρων επέμειναν ότι δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Χαρακτηριστικό της απόφασης η αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή στοιχεία «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους!

Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα στην αντιδραστική, αυταρχική και κατασταλτική επίθεση των κυρίαρχων, της κυβέρνησης και των μηχανισμών της ενάντια στις λαϊκές αντιστάσεις και τους αγώνες. Οι επιστρατεύσεις και επιτάξεις, το ξύλο και οι συλλήψεις, η τρομοκρατία και οι απειλές, τα σχέδια για «περιορισμό» του δικαιώματος της απεργίας και χειραγώγησης των συνδικάτων, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα μιας πολιτικής που εξαθλιώνει την εργαζόμενη πλειοψηφία της κοινωνίας. Ο αυταρχισμός και οι διώξεις αποτελούν συστατικά στοιχεία ενός καθεστώτος σε κρίση, σε βαθιά ανυποληψία και παρακμή, που μάχεται με όλα τα βάρβαρα μέσα για να επιβάλλει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές του, να διατηρηθεί στην εξουσία και να διασφαλίσει τα κέρδη και τους νόμους της αγοράς που ρημάζουν την κοινωνική πλειοψηφία.

Η απόφαση για καταδίκη των 3 συνδικαλιστών έχει στόχο να φιμώσει τους αγώνες, να απαγορεύσει ακόμα και την αλληλεγγύη, να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα, ιδιαίτερα τις πιο ενοχλητικές και μαχητικές.

Η απόφαση αυτή, όπως και κάθε δίωξη εργαζομένων για τους αγώνες τους, θα βρει απέναντί της την μαζική αλληλεγγύη του κόσμου της δουλειάς και του αγώνα. Απάντηση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος απέναντι στην προσπάθεια πειθάρχησης, χειραγώγησης, υποταγής και καταστολής είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της θλιβερής τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλο το σύστημά τους.

Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία
Να σταματήσει κάθε δίωξη των 3 συνδικαλιστών
Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των αγώνων του λαού

Εμπρός για την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση και ανατροπή!

Νέο Αριστερό Ρεύμα, Αθήνα, 29/3/2013
www.narnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *