“Πολιτικό κενό”

Εκτός των άλλων πρέπει να βρισκόμαστε και στην εποχή του «πολιτικού κενού». Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνουν συνέχεια «φωτισμένα» πολιτικά μυαλά.
Εντόπισε το «πολιτικό κενό» ο Φ. Κουβέλης και η παρέα του και έκαναν ένα πολιτικό σχηματισμό για να προσφέρει «εναλλακτικές λύσεις» οι οποίες «δεν διέπονται από συντεχνιακή αντίληψη, αλλά να κυριαρχούνται από το δημόσιο συμφέρον».

Ακολούθησε η Ντόρα Μπακογιάννη που κι αυτή μπροστά στο «πολιτικό κενό» που διαπίστωσε αισθάνθηκε … τεράστια ευθύνη και ανέλαβε … να μας σώσει δηλώνοντας  ότι «Εδώ που βρισκόμαστε τώρα δεν δικαιούμαι να μείνω αμέτοχη. Αισθάνομαι χρέος μου να παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για την εθνική αναγέννηση για να ξεκινήσουμε ξανά…».

Ιδιο καημό έχει και ο διαγεγραμμένος απ’ την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Β. Οικονόμου.
Γ’ αυτό με δελτίο Τύπου που απέστειλε μας ενημερώνει –προφανώς αισθανόμενος κι αυτός την τεράστια ιστορική ευθύνη που του προέκυψε – ότι θέτει «ως πρώτη ιεράρχηση την κάλυψη του πολιτικού κενού που σήμερα υπάρχει στην δημοκρατική και προοδευτική παράταξη».

Εμείς δεν βλέπουμε κανένα «πολιτικό κενό». Το αστικό σύστημα με όλους τους πολιτικούς πυλώνες του μια χαρά δουλεύει και δυστυχώς χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.
Το μόνο «κενό» που διαπιστώνουμε είναι στην ανυπαρξία ενός μαζικού ταξικού κινήματος που θα μπορούσε να σταθεί ανάχωμα στην καπιταλιστική επέλαση.

Μία απάντηση στο ““Πολιτικό κενό””

  1. ΚΑΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΙΤΣΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΜΑΖΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ…….. ……ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *