Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται σε στενό σύμμαχο των ισραηλινών δολοφόνων

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Ιντιφάντα

Ισραηλινή άσκηση στο Αιγαίο με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, επίσκεψη Παπανδρέου στο Ισραήλ, συνέχιση των κοινών ελληνο-ισραηλινών ασκήσεων.



Την ίδια ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνεχίζουν να σκοτώνουν και να τραυματίζουν αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, πριν στεγνώσει καλά καλά το αίμα των ακτιβιστών του Στόλου της Ελευθερίας, και ενώ τρία πλοία ελληνικών συμφερόντων έχουν κλαπεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φροντίζει να αναβαθμίσει στο ύψιστο δυνατό επίπεδο τις σχέσεις της με το Ισραηλινό Απαρτχάιντ μέσα από αλλεπάλληλες στρατιωτικές ασκήσεις και επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «αμυντικών» θεμάτων defence net και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, «μεγάλη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού ελικοπτέρων πρόκειται να εκτελέσουν στις 18 και 19/07 ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Αιγαίο μετά από συμφωνία στην οποία ήρθε το Τελ Αβίβ με την ελληνική κυβέρνηση. Τέτοιου είδους άσκηση δεν έχει

 επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν»(…) « θα περιλαμβάνει αεροσκάφη C-130 ειδικά διαμορφωμένα σε ρόλο ιπτάμενων τάνκερ και ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Η άσκηση καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας».

Η ίδια ιστοσελίδα αναφέρει ότι «έχει κατ αρχήν συμφωνηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο να επαναληφθεί η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010 που διακόπηκε τον περασμένο Μάιο, λόγω των γεγονότων με την νηοπομπή».

Παράλληλα η μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ αναφέρεται σε επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συνοδευόμενου από τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Δρούτσα, την ερχόμενη Τετάρτη, στο Ισραήλ όπου θα συναντήσει τους (εγκληματίες πολέμου): πρόεδρο Σιμόν Πέρες, πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και υπουργό εξωτερικών (και παράνομο έποικο) Αβιγκντόρ Λίμπερμαν. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Παπανδρέου συναντήθηκε πριν τρεις βδομάδες και με τον (σφαγέα της Γάζας) υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ στην συνάντηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη.

Είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση στρέφει την εξωτερική της πολιτική προς το Ισραηλινό Απαρτχάιντ την ώρα που αυτό απομονώνεται όλο και περισσότερο διεθνώς. Είναι επίσης ολοφάνερη η υποκρισία της κυβέρνησης σε ότι αφορά την υποτιθέμενη υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού, την υποτιθέμενη παραδοσιακή φιλία με τους αραβικούς λαούς και το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για τους Έλληνες ακτιβιστές που απήχθησαν, βασανίστηκαν και ληστεύθηκαν από τους ισραηλινούς πειρατές.

Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες να αντιπαρατεθούν σε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και να ενδυναμώσουν την διεθνή καμπάνια για μποϊκοτάζ – απόσυρση επενδύσεων και κυρώσεις στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ.

Να σταματήσουν τώρα οι στρατιωτικές ασκήσεις με τους ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου

Να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το Απαρτχάιντ.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *